Pretraga

Mladi koji se bore za klimu su zbilja uporni: U školu neće ići cijeli ovaj tjedan

A- A+

U njemačkom gradu Kölnu danas ujutro započeo je prosvjed mladih koji se bore za djelovanje protiv klimatskih promjena, poznat pod nazivom Fridays For Future (Petkom za budućnost) jer se inače održavao svakog petka. Međutim, ovoga puta učenici su odlučili prosvjedovati čak svih pet dana posljednjeg tjedna nastave.

Jutros je u Kölnu započeo prosvjed za borbu protiv klimatskih promjena koji će trajati do petka. Iako su se inače ovi prosvjedi poznati pod nazivom Fridays For Future održavali petkom, mladi su odlučili cijeli zadnji tjedan škole prije ljetnih praznika izaći na ulice i pokazati da misle ozbiljno. Upravo zato, ovaj se prosvjed, kako piše dw.com, održava pod motom: Ako nije dovoljno petkom, štrajkamo cijeli tjedan!

Izdvojeni članak

Greta Thunberg posramila i oduševila celebrityje: ‘Ljudi vas vide kao bogove, zato vas trebamo’

Isti izvor prenosi i da se jutros na početku prosvjeda okupilo oko 70 sudionika i to uglavnom maturanata koji više ne moraju ići u školu.

Protest će se od sutra održavati puna 24 sata, jer će mladi dolaziti i u noćne smjene, piše dw.com. Tada planiraju kampirati ispred gradske vijećnice.

Prosvjedi učenika i studenata diljem svijeta traju već nekoliko mjeseci, a pokrenula ih je švedska aktivistica Greta Thunberg. Od vlasti traže veću i kvalitetniju aktivnost u borbi protiv klimatskih promjena koja za njih ujedno znači i zaštitu njihove budućnosti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap