Pretraga

Mladić prebijen jer nije htio dati loptu, napadač tvrdi da je bio isprovociran

A- A+

 

Šesnaestogodišnji Stjepan Draksler prije dva tjedna napadnut je na bazenu u Belišću. Zbog nesporazuma oko lopte, pretučen je, te je zadobio ozljede na glavi, licu i potres mozga. Njegov napadač tvrdi da je samo naglo reagirao na Stjepanovo zadirkivanje.

Obitelj smatra da je riječ o huliganima koji redovito haraju

Mladi iz susjednih gradova, Belišća i Valpova, ljetne dane krate na bazenu u Belišću na kojem se prije dva tjedna dogodio napad na šesnaestogodišnjeg Stjepana Drakslera. Pretučen je zbog lopte s kojom se igrao i koju nije htio dati napadačima, prenosi index.hr.

– Pune su mu ruke bile krvi, mislila sam da se porezao. Ali onda sam vidjela da mu je nos bio sa strane i donijela sam mu ručnik, rekla je njegova Stjepanova sestra Marija koja se našla u blizini.

Obitelj smatra da se radi o huliganima koji godinama maltretiraju mlade u okolici Valpova.

– Oni uhvate nekog, bez ikakva razloga. Samo odrade što trebaju, komentirala je Stjepanova majka.

Stjepanova sestra prije tri godine pretrpila sličan napad

Pretučeni mladić se oporavlja kod kuće, gdje mu cijela obitelj pruža potporu da prebrodi nastalu situaciju. – Uz njega smo u potpunosti i nadamo se što manjim psihičkim i fizičkim posljedicama, rekla je njegova sestra Marija.

Sličan napad pretrpila je i Marija prije tri godine, a vjeruje da je za to odgovorna pripadnica društva Stjepanovog napadača.

– Igrala sam odbojku kraj bazena i pogodila loptom slučajno tu djevojku. Ona me počela tući šakama po licu te udarati nogama, prisjeća se Marija.

Napadač bio isprovociran psovkom pa udario

Mario Gažić (20), Stjepanov napadač, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava te se čeka  njegovo očitovanje na sudu, smatra kako je s razlogom napao.

– Izazvan psovkom ovog mladića udario sam ga šakom u predjelu glave ali napominjem da sam bio u afektu i isprovociran te mi nije bila poznata njegova dob, povjerio nam se Mario.

Gažić je kazao kako se mladi redovito zabavljaju na gradskom bazenu u Belišću, te da tamo nema nikakvih zavada između mladih iz ta dva grada. Također se ogradio od priče o huliganima koji haraju Valpovom te tvrdi da je to izmišljotina za popunjavanje medijskog prostora.

Napominje i da nema veze s napadom na Stjepanovu sestru Mariju, te da je neopravdano povezan s njenom napadačicom. – Ne znam kako su me povezali s ovim događajem, osim što sam svojevremeno živio u Belišću, kao i djevojka koja je istukla Mariju Draksler, ustvrdio je.

Otprije poznat policiji

Napadač je policiji već poznat po kaznenim djelima i prekršajima koji imaju elemente nasilničkog ponašanja, doznajemo iz Policijske uprave osječko – baranjske. Tereti ga se za nanošenje teških fizičkih ozljeda, a ukoliko se utvrdi krivnja slijedi kazna zatvora od 90 dana do tri godine.

Copy link
Powered by Social Snap