Pretraga

Mladić s Krka ‘provalio’ sustav za upise u srednje škole

A- A+

Dok neki hakeri napadaju stranice vlada i velikih korporacija, jedan mladić s Krka odlučio je napasti sustav za upise u srednje škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nije poznato koji je bio motiv za hakiranje sustava za prijave i upise koji je namijenjen osmašima, a istraga je i dalje u tijeku.

Iz nepoznatih razloga, jedan mladić s otoka Krka odlučio je napasti stranice za upise u srednje škole. Mladić je odlučio pristupiti Nacionalnom informacijskom sustavu za prijave i upise u srednje škole, koje je pod Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Trenutno traje kriminalistička istraga.

Policajci iz Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko goranske trenutno u suradnji s USKOK-om provede kriminalističko istraživanje nad 24 – godišnjim mladićem s otoka Krka, prenosi vecernji.hr.

Ovaj mladi haker je 15. travnja iz nepoznatnih razloga odlučio provjeriti koliko je siguran Nacionalni informacijski sustav za prijave i upise u srednje škole i otkrio kako – može provaliti u sustav.

Zbog ovog čina sumnjiči se za teško kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka. Kako je istraga još uvijek u tijeku, okolnosti samog hakerskog napada još nisu poznate.

Copy link
Powered by Social Snap