Pretraga

Mladić koji sudjelovao u napadu na Luku Ritza, i za to nikada nije odgovarao, odlazi iza rešetaka

A- A+

Zbog posjedovanja više stotina tableta ecstasyja namijenjenih prodaji, Kristijan Milović (26) iz Zagreba na splitskom je Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora. Osuđeni je policiji poznat otprije, između ostaloga i kao napadač na Luku Ritza, koji je od posljedica tog napada preminuo, dok Milović za to nikada nije odgovarao.

Ilustracija; pixabay

Kako piše Slobodna Dalmacija, Kristijan Milović na splitskom je sudu osuđen nakon što u srpnju prošle godine uhićen na trajektu ‘Marjan, a za vrijeme uhićenja kod sebe je imao dvije plastične vrećice s 388 tableta ecstasyja te jednu plastičnu vrećicu s 2,82 grama MDMA koje je trebao dalje prodavati posjetiteljima Ultre.

Izdvojeni članak

Pozor, borci protiv nasilja! Kreće ovogodišnja dodjela Nagrade ‘Luka Ritz’

Milović je krivnju priznao te je rekao da je odlučio prodavati drogu jer je bio ‘pritisnut financijskim problemima uzrokovanim kockom te konzumacijom opojnih droga, ali isto tako i nesređenim obiteljskim odnosima’. Iskazao je žaljenje i kajanje te obećao da više neće činiti kaznena djela, a na dostavu droge, kako tvrdi, pristao je jer je imao određenih dugovanja prema osobi imena Ivan.

Ovakva vrsta i količina opojne droge, posebice uzevši u obzir da je okrivljenik kazneno djelo počinio u vrijeme održavanja festivala ‘Ultra Europe’ 2017. na koji dolaze mladi iz cijeloga svijeta, ukazuje na visoku organiziranost okrivljenika i namjeru da opojnu drogu preda za novčanu naknadu, a nipošto na ‘otplatu duga’ stanovitom Ivanu, koji vjerojatno i ne postoji, stoji u presudi sudca Zorana Ivaniševića, prenosi Slobodna Dalmacija.

Inače Milović je policiji poznati i otprije, između ostaloga i kao napadač na Luku Ritza, koji je od posljedica preminuo. Po tadašnjim izjavama svjedoka, upravo je Milović bio jedan od dvojice mladića koji su ‘žicali’ novac, što im je samo bio povod za mahniti napad na Ritza i njegova prijatelja. Postupak protiv njega obustavljen budući da je prije njegova završetka ukrao motocikl, te je poslan u Odgojni zavod u Turopolje, piše Slobodna Dalmacija.

Mladić koji sudjelovao u napadu na Luku Ritza, i za to nikada nije odgovarao, odlazi iza rešetaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap