Pretraga

Mladić u osnovnoj školi ubio 20-ero djece i sedam odraslih osoba

A- A+

Adam Lanza je 20-godišnjak koji je jučer napravio pokolj u osnovnoj školi Sandy Hook u gradu Newtonu u američkoj saveznoj državi Connecticut, po svemu sudeći je imao ozbiljnih mentalnih problema. Ubio je 20-ero djece i sedam odraslih osoba, uključujući vlastitu majku i sebe. Policija je zabunom uhitila starijeg brata Ryana, dok se nije ispostavilo kako je ubojica autistični Adam.

Jučerašnji pokolj u osnovnoj školi Sandy Hook u saveznoj državi Connecticut koji je počinio 20-godišnji Adam Lanza šokirao je Ameriku i cijeli svijet. Adam je u domu ubio majku Nancy, zatim upao u osnovnu školu gdje je ubio pet zaposlenika i 20-ero djece u dobi od pet do 10 godina. Nakon brojnih žrtava presudio je i sebi, prenosi ABC News.

www.dailymail.co.uk

Izdvojeni članak

Ubojicama 17-godišnjeg mladića smanjene zatvorske kazne

Puna kuća oružja i netočne objave

Prvih nekoliko sati nakon tragičnog događaja mediji su objavljivali brojne netočne informacije. Ipak se ispostavilo kako samohrana majka Nancy nije bila zaposlena u Sandy Hooku te da je ubijena u vlastitom domu. Netočne su bile objave o dva napadača, krivnji starijeg brata te lokacije na kojima je Adam izvršio ubojstva.

Prema neslužbenim informacijama Nancy je imala registrirano brojno oružje, među kojima su bile strojnica te još tri komada oružja koja je Adam imao kod sebe. Američki mediji su objavili kako je mladić nosio pancirku, no to također nije službeno potvrđeno.

Izdvojeni članak

Masakr na premijeri Batmana (2): Ubojica uhićen, motivi napada još nisu poznati

Nije osjećao bol

Adam je prema navodima američke policije imao Aspergerov sindrom te poremećaj ličnosti i pokazivao je naznake opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Policija je prvotno izvijestila kako je ubojica Ryan Lanza, čiji su dokumenti pronađeni kod četiri godine mlađeg brata Adama, ali su nakon ispitivanja otklonili sve sumnje jer je Ryan za vrijeme ubojstva bio na radnom mjestu.

Policija je ispitala brojne rođake te prijatelje obitelji Lanza kako bi otkrili što jučer dogodilo. – Prije nekoliko godina kad je trenirao košarku, svi su morali paziti da ne padne jer se mogao ozlijediti, a da nije svjestan toga. Adam je imao mnogo mentalnih problema, izjavio je dugogodišnji obiteljski prijatelj za New York Daily News. Objasnio je kako je 20-godišnjak patio od poremećaja zbog kojeg nije osjećao bol.

Brojne osobe u lokvama krvi

U Sandy Hooku su se nalazila djeca u dobi od pet do deset godina. Uz 27 žrtava, ranjeno je još nekoliko osoba među kojima je najmanje jedan učitelj. Tri osobe su primljene u lokalnu bolnicu s opasnim ozljedama, prenosi CNN. Roditelj koji se našao u školi nakon napada izjavio je kako se na hodniku nalazilo više osoba u lokvama krvi.

– Bila sam na satu tjelesnog, kad smo čuli sedam glasnih pucnjeva. Ubrzo je došao policajac i rekao nam da bježimo vani, što smo i napravili, ispričala je za lokalnu televiziju djevojčica koja je za vrijeme napada bila u školi.

Iako se ovaj tragičan događaj odvio u jednoj od škola koje se nalaze u školskoj četvrti, upraviteljica četvrti Kathy June je priopćila kako su sve škole u Newtonu do daljnjega zatvorene.

Mladić u osnovnoj školi ubio 20-ero djece i sedam odraslih osoba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap