Pretraga

Mladić vozio bez položene autoškole, prijeti mu brutalna kazna od 120 dana zatvora i 80.000 kuna

A- A+

Mladića od 19 godina policija je zaustavila u Ivancu kako bez položenog vozačkog ispita upravlja automobilom. Uz to bio je pozitivan i na THC, a odbio je vaditi krv i dati urin. Policija je onda utvrdila da je mladić višestruki počinitelj prometnih prekršaja i sada mu prijeti kazna od 80.000 kuna i 120 dana zatvora.

Foto: Pexels

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec ovog su utorka zaustavili automobil kojim je upravljao 19-godišnjak koji je vozio prije položenog vozačkog ispita. Policija je otkrila niz njegovih prometnih prekršaja iz prošlosti, a uz to je bio pozitivan na drogu.

– Obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu, isti je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, što je odbio. Također je utvrđeno da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena mu je mjera zabrane polaganja vozačkog ispita do 6. prosinca 2023. godine, priopćila je PU varaždinska.

Izdvojeni članak

Dok su partijali na Ultri, 19-godišnjak im s vrata skidao zlatne lančiće: ‘Nabrao’ ih za 123.281 kn

Tijekom postupanja oduzeta mu je i drobilica s 0.2 grama zelene biljne materije za koju se sumnja da su ostaci marihuane.

– Privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je počinio prekršaje, uz prijedlog trajnog oduzimanja. Navedeni je uhićen te je priveden u Policijsku postaju Ivanec, a potom i sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 10 dana, navodi PU varaždinska.

Mladiću sada prijeti kazna od 80.000 kuna i 120 dana zatvora.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap