Pretraga

Mladiću od 17 godina greškom dopušteno da radi kao doktor

A- A+

 

Tinejdžer iz američke savezne države Floride čeka početak suđenja za lažno predstavljanje. Naime, osamnaestogodišnji Matthew Scheidt je tjednima dolazio u Osceola Regionalni Medicinski Centar i glumio doktora.

 Sa samo 17 godina, koliko je imao u trenutku dok je radio kao doktor, Matthew je pomagao u operacijskoj sali, mijenjao zavoje, brinuo za infuzije. U ispitivanju je priznao da je čak i oživljavao mladu narkomanku, koja je pred njih imala napadaj.

– Nisam je mogao pustiti da umre ispred mene, pogotovo zato što sam bio jedini u tom trenutnu u prostoriji, pravdao se mladi doktor.

Matthew je dobio priliku za ovu avanturu zbog birokratske greške. U uredu koji mu je trebao izdati propusnicu za posao činovnika, slučajno su ga registrirali kao medicinskoga asistenta.

– Zeznuo sam. Trebao sam odmah ispraviti pogrešku u registraciji kada sam to vidio. Izgleda da je jednostavno moja radoznalost bila jača od mene, pokušao se izvući Scheidt.

Mladić je uhićen zbog svoje laži krajem 2011. godine, te pušten da se brani sa slobode. Nakon samo dva mjeseca vraćen je natrag u zatvor – zbog lažnog predstavljanja kao policajac.

Copy link
Powered by Social Snap