Pretraga

Mladim krizmanicima savjetuju: Manite se vražjih metalika, inače ćete teško na krizmu

A- A+

Rokeri i metalci iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima mogli bi imati problema s primanjem sakramenta Svete potvrde. Naime, tamošnji su krizmanici dobili uputstva koje bendove pravi vjernici ne bi trebali slušati, jer svojom glazbom ‘šire zlo’. Zanimljivo, među njima su i legendarni The Beatlesi koji su pred par godina dobili papino pomilovanje.

Foto: Google Maps

Izdvojeni članak

Splitska Crkva poziva mlade da za vrijeme Ultre dođu moliti i pronaći mir

Kako piše 24sata.hr, krizmanici koji se u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima pripremaju za nadolazeći sakrament dobili su listu pitanja i odgovora, koje moraju naučiti prije primanja Svete potvrde. Tako ih uče da legendarni izvođači poput The Beatlesa, Black Sabbatha, Metallice, Jimi Hendrixa, Micka Jaggera, Pink Floyda ‘šire zlo’. 

Njih se, stoji u uputama, treba kloniti jer izazivaju pesimistične misli i samosažaljenje, stvaraju nemoć u obavljanju zadataka poput učenja, a posljedica slušanja te glazbe su, i stoji u naputku župe, nemirne noći i nezadovoljstvo.
Nadalje, krizmanike se poziva da prestanu slušati takvu glazbu, te se za ‘ozdravljenje od utjecaja te glazbe’ krenu ‘moliti za pomoć Duha Svetoga da se upozna istina o toj glazbi’. 

– Moj sin (14) je s priprema za krizmu kući donio 23 pitanja s pripadajućim odgovorima koje mora dobro naučiti. Dok se drugi dio pitanja odnosi na zapovjedi, sakramente, darove Duha Svetoga, ono što nas kao roditelje zabrinjava su pitanja koja se odnose na sotonizam, magiju, vračanje , kazao je za 24sata.hr otac 14-godišnjaka, te dodao kako Crkva nema pravo od djece tražiti da napamet uče takve stvari, a pogotovo ne kako bi stekli uvjete za sakrament Svete potvrde.

Novinari 24sata su od župnika koji djecu priprema za krizmu dobili odgovor kako su djeca sama tražila učiti o temama sotonizma i praznovjerja. 

– Ranije nismo imali identične pripreme, bile su slične ovima no sada smo se prilagodili interesima i željama djece, kazao je kapelan Davor Lukačević za 24sata.hr. 

Zanimljivo je kako su se na popisu našli i popularni The Beatlesi kojima je 2010. poglavar ove Crkve, papa Benedikt XVI. svojevrsno pomilovanje i priznanje, oprostivši im što je dio njihovih pjesama poticao razvratnost i nije bio u skladu s naukom Katoličke crkve.