Mladim matematičarima potrebno je 10 tisuća kuna za Olimpijadu u Hong Kongu

Šestero mladih hrvatskih matematičara sprema se za Međunarodnu matematičku olimpijadu u dalekom Hong Kongu. Znanja itekako imaju jer se radi o ekipi mladih matematičara od koje se najviše očekuje, no kako to obično biva, financije su najveći problem puta.

Foto: cinipravustvar.hr/izazov/medunarodna-matematicka-olimpijada-hrvatska-ekipa-za-mnm/9001, scereenshot

Na najprestižnije matematičko natjecanje u svijetu koje se ove godine održava u Hong Kongu ide i naša ekipa u sastavu šestero matematičara od kojih se mnogo očekuje. Daniel Paleka, Petar Orlić, Leon Starešinić, Adrian Beker, Domagoj Bradač i Andrija Mandić predstavljat će Hrvatsku na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu. 

Domagoj Bradač već nam je otprije poznat, a za svoja je dostignuća ove je godine postao i najbolji učenik generacije osvojivši čak osam Oskara znanja. 

– U pravilu provodim više vremena pripremajući se za natjecanja nego učeći za školu. Teško mi je odrediti neki točan broj sati koje provedem u učenju. Ima dana kada mogu raditi cijeli dan, a ima i onih kada mi se ništa ne da i samo se želim odmoriti, otkrio nam je Domagoj nedavno u razgovoru za Srednju.hr

Kako bi skupili dovoljno novaca za odlazak na ovo ugledno natjecanje, matematičari su odlučili pokrenuti akciju prikupljanja novčanih sredstava za financiranje udruge Mladi nadareni matematičari ‘Marin Getaldić’. Budući da su maturanti, petorici natjecatelja ovo je zadnji odlazak na jedno takvo natjecanje u ovom sastavu, a cilj im je kažu ove godine ostvariti najbolji rezultat među članicama Europske unije. Osim malo sreće potrebno im je i 10 tisuća kuna, a u akciju se možete uključiti i vi donirajući im simboličnu svotu novaca. Više detalja vezanih za donacije za koje je preostalo još dva tjedna provjerite ovdje. Dečki su do sada sakupili 5.360 kuna.

Odgovori