Pretraga

Mnogi su zbog ovoga pali: Iz autoškole otkrili koja su najteža pitanja na ispitu iz propisa

A- A+

Ako se upravo pripremate za ispit iz propisa u autoškoli u ovom članku pronaći ćete odgovore na neka od najtežih pitanja zbog kojih su mnogi pali ispit. I ne, u pitanju nisu raskrižja, već pitanja vezana za opremu automobila i skretanje automobilom kada prometnim znakom nije drugačije određeno.

Foto: srednja.hr/HAK revija

Prvi korak koji morate napraviti kako bi bili bliže dobivanju svoje vozačke dozvole jest položiti ispit iz propisa gdje je minimalni prag prolaznosti 90 posto, ali uz uvjet da ne smijete pogrešno riješiti niti jedno raskrižje. Samo jedno raskrižje koje ste krivo riješili je automatski pad, iako ste na sva ostala pitanja točno odgovorili.

No, nisu raskrižja ta koja zadaju muke kandidatima. Iz Autoškole Danko su nam odgovorili na jedna od najtežih pitanja zbog kojih su mnogi pali ispit iz propisa.

Izdvojeni članak
Autoškola Danko

[VIDEO] Što kada padnete vožnju u autoškoli? ‘Roditelji mogu zatražiti snimku i vidjeti gdje ste pogriješili’

– Koju ćete traku koristiti za skretanje ulijevo ako prometnim znakom nije drugačije određeno? Odgovor na to pitanje je da se skreće ulijevo prometnom trakom koja se nalazi uz središnju crtu kolnika, objašnjava Laura Horvat iz Autoškole Danko.

Kako to skretanje izgleda možete pogledati u našem TikTok videu ispod, ali i čuti odgovore na još dva problematična pitanja – što sve spada pod obaveznu opremu automobila i što sve sadrži obavezna zimska oprema.

@srednja_hr Tko se sprema za ispit iz propisa? Iz @Autoškola Danko su nam objasnili koja pitanja stvaraju najveće probleme! #autoskola #autoskoladanko #danko #srednjahr #promet #propisi #prometnipropisi #zagreb #zagrebcroatia #hrvatska ♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

U našem sustavu Kvizova možete pronaći pitanja koja se pojavljuju na ispitu iz propisa.

Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap