Pretraga

Mobitele u ruke: U zamjenu za malo kreativnosti možete dobiti 2.000 kuna

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) smatra kako je odlazak u mirovinu sa 67 godina previše. Traže da se dob za umirovljenje sa 67 vrati na 65 godina, zbog čega uskoro kreće prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za mirovinu. Tim povodom raspisan je natječaj za snimanje video spota pod nazivom ’67 je previše. Potpiši za referendum, promijenimo uvjete za mirovinu!’ u kojemu najkreativniji osvaja čak 2.000 kuna.

Foto: pixabay

Iako o mirovini vjerojatno još ne razmišljate, nova mirovinska reforma, smatraju u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske, tiče se i mladih.

‘Mladi su danas itekako svjesni da političare nije briga za njih’

Pomicanje dobne granice za odlazak u mirovinu studente stavlja u nepovoljniji položaj na tržištu rada

Stoga je pokrenut jedan natječaj u kojemu se traži malo vaše kreativnosti i mašte. Potrebno je, naime, snimiti video u kojemu pozivate građane na sudjelovanje u referendumu kojime se dob za umirovljenje želi sa 67 vratiti na 65 godina.

– Mladi su danas itekako svjesni da političare nije briga za njih i stoga masovno iseljavaju. Želimo potaknuti mlade, ali i sve ostale, na razmišljanje o značenju i važnosti pravedne mirovine, te uvjeta pod kojima na nju imamo pravo. Stoga vas pozivamo da i vi kažete da je 67 previše i videom pozovete na davanje potpisa za raspisivanje referenduma. Sudionike natječaja pozivamo da jednostavnim video-spotom u trajanju do jedne minute prikažu zašto smatraju da je 67 godina, kao uvjet odlaska u mirovinu, previše i zašto bi trebali dati svoj potpis za raspisivanje referenduma, stoji u pozivu Sindikata.

Video koji osmislite možete snimati mobitelom ili kamerom te ga na natječaj dostavljate u bilo kojem formatu.

Na natječaj se mogu prijaviti svi

‘Preko klupe čučnem i pomalo šipkicom’: Umirovljenici otkrili kako su i zbog čega sve bili kažnjavani u školi

Sudionici imaju potpunu slobodu stvaralaštva, važno je samo da u video bude uključen ‘67 je previše‘ (#67jepreviše). Autorima su na raspolaganju svi dostupni objavljeni materijali i informacije na web stranici www.67jeprevise.hr.

– Sudionici imaju potpunu slobodu kreativnog stvaralaštva, a ocjenjivački žiri će pri ocjenjivanju dati prednost izražaju i kreativnosti, originalnosti i jasnoći u prenošenju glavne poruke. Na natječaj se stoga mogu prijaviti svi, bez obzira na tehničko znanje i umijeće. Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju zaposleni u SSSH i njegovim udruženim sindikatima. Prijave pristigle nakon navedenoga roka neće biti prihvaćene, stoji u natječaju.

Tri najbolja rada bit će nagrađena novčanom nagradom u iznosu 2.000 (1. mjesto), 1.000 (2. mjesto) i 500 kuna (3. mjesto). Idejna rješenja možete poslati u elektroničkom obliku najkasnije do 14. travnja 2018. godine, na e-mail: natjecaj@sssh.hr, s naznakom „Natječaj – 67 je previše“.

Više detalja o natječaju doznajte na ovoj poveznici.

Mobitele u ruke: U zamjenu za malo kreativnosti možete dobiti 2.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap