Pretraga

‘Moj san je da postanem nogometaš’: Roberto mora na operaciju, ali ona košta 25 tisuća kuna

A- A+

Veći dio svog života Roberto Pligl iz Belog Manastira proveo je u invalidskom kolicima. Postoji operacija koja mu može pomoći da ispruži noge i time olakšati spavanje, ali ona košta 25 tisuća kuna. Novac je to kojeg Robertova obitelj nema, pa su stvari u ruke odlučili uzeti Robertovi razredni kolege.

Screenshot: YouTube; OŠ dr. Franjo Tuđman Beli Manastir

– Moj san je da postanem nogometaš i igram za Barcelonu s Messijem, riječi su to dječaka Roberta Pilgla iz Belog Manastira koji je odmalena u invalidskim kolicima.

Šestaši pokrenuli humanitarnu akciju

Izdvojeni članak

Studenti preko humanitarnih aukcija prikupili više od 30.000 kuna

Postoji operacija koja bi mu mogla olakšati stanje i pomoći da ispravi noge, ali ona košta 25 tisuća kuna, a Robertova obitelj za nju nema novca.

Stoga su učenici njegova 6. c razreda OŠ ‘dr. Franjo Tuđman’ pokrenuli akciju pod nazivom ‘Za Robertovo bolje sutra’. ‘C-bullovci’, kako se nazivaju, snimili su humanitarni film kako bi pomogli u prikupljanju novčanih sredstva za važnu operaciju.

– Kreće se u invalidskim kolicima. Ja Roberta znam od vrtića tako da znam kako mu je teško. Nikada do sada nije u potpunosti mogao ispraviti noge. Kada bi mogao ispraviti noge, puno bi lakše spavao. Postoji operacija koja bi mu to omogućila, ali njegova obitelj nema dovoljno novaca, kažu Robertovi prijatelji u videu kojega su izradili.

‘Roberto je dječak nevjerojatne snage i volje za sportom i za životom’

Izdvojeni članak

Zagrebački gimnazijalci dosjetili se kako prikupiti novac za maturalac onih koji ga ne mogu platiti

Da Roberto obožava sport, potvrdili su i njegovi prijatelji koji kažu kako zna sve o nogometnoj reprezentaciji i klubovima. Iako je u kolicima, satove Tjelesnog ne propušta. Štoviše, to mu je uz Povijest jedan od omiljenih predmeta.

– Roberto je dječak nevjerojatne snage i volje za sportom i za životom, a pogotovo za košarkom. Nevjerojatno je koliko ima volje i daje primjer drugima, iako mu je teško. I želio bih da se i drugi ugledaju na njega, da pokazuju tu istu volju i da komuniciraju i da budu tolerantni poput njega. Hvala Roberto, kaže Drago Mustač, Robertov nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture.

Puna riječi hvale za Roberta je i Vesna Rakić, njegova učiteljica od 1. do 4. razreda.

– Jako mi je drago i ponosna sam što je Roberto bio moj učenik. On je od prvih školskih dana pokazao svoje veliko dobro srce koje je bilo prepuno ljubavi za prijatelje i za mene kao učiteljicu. Do sada nisam imala dječaka s takvim poteškoćama, ali on je imao toliku vjeru u sebe da smo i mi svi vjerovali u njega i vidjelo se a kraju da je on postao jedan od najboljih učenika u razredu. Roberto je svaki dan širio pozitivnu energiju oko nas i među nama, tako da smo i mi njega prihvatili i on je zapravo postao miljenik u razredu i svi smo ga jako voljeli i dan danas ga volimo, zaključuje Robertova bivša učiteljica.

Kako se vi možete priključiti akciji ‘Za Robertovo bolje sutra’, pogledajte u kratkom filmiću njegova 6.c.

‘Moj san je da postanem nogometaš’: Roberto mora na operaciju, ali ona košta 25 tisuća kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap