Pretraga

[Mrak cijene] Do Pariza avionom za 3 eura, a busom do Berlina za 9!

A- A+

Za sve zaljubljenike u putovanja stižu sjajne vijesti, ali će vaše djelovanje morati biti ekspresno. Naime, niskotarifni irski avioprijevoznik Ryanair trenutačno nudi povratne karte iz Venecije (Marco Polo) za Pariz (Beauvais) za 14 eura. Plaćate li Diners karticom (koju možete posuditi) ta cijena je 3 eura. Uz to u Zagreb od kraja mjeseca stiže njemački autobusni prijevoznik FlixBus koji će nuditi mnoštvo jeftinih linija, primjerice od glavnog hrvatskog grada do Berlina će biti najjeftinije karte 9 eura!

Izvor fotografije: Flickr.com

Izgovor nemam para za putovanja više nije valjan. Naime, baš sada je otvoreno nekoliko izvrsnih prilika za putovanje u znamenite europske metropole.

11 termina letova do Pariza

Od Venecije odnosno Trevisa do Pariza (Beauvais) možete tijekom lipnja letjeti za 14 eura. Kako izvještavaju putoholicari.com u tu cijenu su uključene sve pristojbe zračnih luka i jedan komad ručne prtljage dimenzija 55x40x20 cm težine 10 kg i još jedan manji dimenzija 35 x 20 x 20 cm. Karata ima u ograničenim količinama, a možete ih kupiti putem ovog linka.

Imate čak 11 termina za let prema Parizu i dakako isto toliko za povratak, a ako kupujete kartu Diners karticom povratna vas košta samo 3 eura!

Polazni datumi:

7.6., 13.6., 14.6., 15.6., 16.6., 19.6., 20.6., 23.6., 24.6., 25.6., 26.6.,

Povratni datumi:

9.6., 15.6., 16.6., 17.6., 19.6., 20.6., 21.6., 23.6., 24.6., 25.6., 27.6.

Izravan link za kupnju karata Dinersom je na ovoj poveznici. Što je najbolje do tada ćete se moći za siću prebaciti u Veneciju FlixBusom, kojeg predstavljamo u narednom paragrafu.

Izdvojeni članak

Provjerite u koje sve zemlje možete putovati samo s osobnom iskaznicom

Karte za međunarodne linije već od 8-9 eura, plus brzi internet u busu

Do kraja svibnja u Hrvatsku dolazi i niskotarifni njemački autobusni prijevoznik FlixBus. Zapravo busevi ove kompanije već prometuju po Lijepoj našoj, međutim radi se o talijanskim i austrijskim ograncima tvrtke.

FlixBus inače ima čak 100 tisuća linija dnevno koje voze u više od 800 gradova u 18 europskih zemalja, a uskoro će prevesti 20-milijuntog putnika!

Uz iznimno niske cijene karata, prednosti ove njemačke kompanije su besplatan i relativno brz Wi-Fi, čak tri komada prtljage, koja su uračunata u cijenu, a na raspolaganju imate i utičnice za struju, grickalice po cijenama koje nisu više od prosječnog hrvatskog kafića. Svi autobusi imaju WC-e, sva mjesta imaju sigurnosne pojaseve, a karte se dakako mogu kupiti online, i to čak do 15 minuta prije polaska.

Za sada je već moguće izravno iz Zagreba putovati u Berlin, Dresden, Beč, Torino, Graz, Milano, Ljubljanu, Trst, a s presjedanjima praktički po cijeloj Europi. Cijene za sve navedene dionice nisu još poznate, ali primjerice najjeftinija karta za put od Zagreba do Berlina je 9 eura.

Baš kao kod ostalih niskotarifnih prijevozničkih tvrtki tako i u slučaju FlixBusa, što ranije kupite kartu, to ćete cjenovno bolje proći. No, unatoč tome recimo za sutra možete rezervirati kartu od Zagreba do Beča za 25 eura, a do Trsta za 13 eura.

[Mrak cijene] Do Pariza avionom za 3 eura, a busom do Berlina za 9!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap