Pretraga

‘Mrzin školu i Srbe’: Policija uhvatila maloljetnike koji su ustaškim znakovima išarali školu

A- A+

Sredinom veljače zaposlenike i učenike Osnovne škole Skalice u Splitu dočekalo je po dolasku u školu neougodno iznenađenje. Zidovi zgrade bili su išarani ustaškim znakovljem i uvredljivim porukama mržnje. Iz policije su u četvrtak priopćili kako su kazneno djelo učinila dvojica maloljetnika

‘Mrzin školu i Srbe’, ‘smrt policiji’, ‘mrzim Srbiju’ i uhato ‘U’ s križem ispod kojeg stoji poruka ‘za dom’ samo su neki od natpisa kojima su vandali sredinom veljače išarali zidove Osnovne škole Skalice u Splitu. Crnim sprejom bila su išarana i ulazna vrata škole te beton pred stepenica.

Izdvojeni članak

Cijela škola išarana ustaškim znakovima: ‘Mrzin školu i Srbe’

Kako su priopćili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske zbog tog su nedjela uhićena dvojica maloljetnika.

– Policijski službenici II. Policijske postaje  dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika. Utvrđena je sumnja da su od 2. do 19. veljače 2019. godine  u devet navrata  na  više pročelja  zgrada u užem dijelu grada, te na  pročeljima dvije osnovne  škole  i dječjeg vrtića u Splitu sprejem ispisivali razne grafite neprimjerenog, uvredljivog  i drugog sadržaja. Protiv njih je podneseno posebno  izviješće u svezi kaznenog djela oštećenje tuđe stvari nadležnom zamjeniku državnog odvjetnika  specijaliziranom za mladež, poručuju iz policije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap