Pretraga

MUP traži 550 mladih: Imaju šest uvjeta koje moraju zadovoljiti budući policajci

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac u 2021./2022. godini. Ove godine upisuju 550 polaznika, a svima koji završe policijsku školu, osiguran je posao.

foto: Anton Mezulić|srednja.hr

– Planira se upis 550 polaznika/polaznica u program koji će započeti najranije 20. rujna 2021. (ovisno o epidemiološkoj situaciji), a polaznice/polaznici će se po završetku ovog programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova  (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Za upis u jednogodišnji program osposobljabanja za policajca, natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske koji zadovoljavaju sljedećih šest uvjeta:

  1. da imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
  2. da nemaju navršenih 28 godina na dan 20. rujna 2021. godine,
  3. da imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  4. da imaju propisanu posebnu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  5. da su osobno dostojni za obavljanje policijske službe i
  6. da nisu članovi političke stranke.

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za ljudske potencijale, Zagreb, Ulica grada Vukovara  33, s naznakom „za natječaj“.

Izdvojeni članak

Policijska škola objavila video s detaljima: Pogledajte kako izgleda testiranje za buduće policajce

Rok za podnošenje prijave je 15. kolovoza 2021., no možete se javiti već danas. Sve kandidate očekuje i testiranje njihovih sposobnosi, a policija je otkrila i kako je ono izgledalo lani. Ne bi li bili spremni postupiti u svakom trenutku, budući policajci u školi će proći kroz svakakve situacije, a kako to izgleda policija je također otkrila galerijom fotografija.

Izdvojeni članak

[FOTO] Dok ste za laptopom, neki su u teškoj akciji: Ovako izgleda nastava budućih policajaca

Na stranicama policije možete saznati više o uvjetima natječaja, načinu natjecanja, pravima i obavezama te pronaći i obrazac prijave.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap