Pretraga

MUP ušao u 21. stoljeće: Po novom ćemo do vozačke pomoću nekoliko klikova mišem

A- A+

Kako je izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, od sada će zahtjev za vozačku dozvolu biti moguće podnijeti i elektroničkim putem. Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguća je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

foto: srednja.hr

Kako stoji u obavijesti MUP-a, stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama (NN 86/17), građanima je omogućeno da od danas, 4. rujna zahtjev za novu vozačku dozvolu mogu podnijeti i preko sustava e-Građani. Da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Izdvojeni članak

Vlada smanjila cijene: Evo koliko ćete platiti vozačku, putovnicu i druge isprave

Građanin će kroz sustav e-građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje mora priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 mm umjesto dosadašnjih 3 x 3,5 cm. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija.

MUP ušao u 21. stoljeće: Po novom ćemo do vozačke pomoću nekoliko klikova mišem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap