Pretraga

MUP zapošljava 750 policajaca: Pogledajte koji su uvjeti

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznica i polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac odnosno policajka u 2019./2020. godini. U program se planira upis njih 750, a obuka počinje 16. rujna. 

foto: Anton Mezulić|srednja.hr

Oni koji završe program obuke će se po završetku primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova  (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Valja naglasiti da prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, još uvijek nije usvojen, tako da je uvjet za prijavu i dalje četverogodišnja srednja škola, a ne trogodišnja kako se predlaže u izmjenama Zakona o policiji.

Izdvojeni članak
Foto: Anton Mezulić|srednja.hr

Upasti na Policijsku akademiju nije baš ‘mačji kašalj’: Osim fizičkih sposobnosti, kandidati morali pokazati i znanje iz matematike

Uvjeti prijave na ‘Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godine su sljedeći:

– da ste državljanin/državljanka Republike Hrvatske

– da imate završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,

– nemate navršenih 28 godina na dan 16. rujna 2019. godine,

– imate posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,

– imate propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,

– ste osobno dostojni za obavljanje policijske službe,

– niste članovi političke stranke.

Cjelovit tekst Natječaja, za koji se možete prijaviti do 31. kolovoza, pogledajte ispod. Na ovoj poveznici pak možete pročitati kako je izgledao prijemni prošle godine, a na temelju iskustava dvoje kandidata koji su mu pristupili.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [243.88 KB]

Copy link
Powered by Social Snap