Pretraga

Mursko Središće: Učenici osumnjičeni da su zapalili školu benzinom

A- A+

Učenici osnovne škole u Murskom Središću osumnjičeni su za uzrokovanje požara nakon završenog kriminalističkog istraživanja. Tijekom požara nitko nije ozlijeđen, no materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 kn. Prema neslužbenim informacijama radi se o učenicima od 10 i 14 godina.

Foto: pixabay.com

Dovršeno je kriminalističko istraživanje požara koji se prije 2 tjedna dogodio u Osnovnoj školi Mursko Središće. Sumnja se da su dvojica maloljetnika u učionici geografije prolili benzin po drvenom ormariću. Učinili su to dok se nije održavala nastava. Potom su ga zapalili, a vatra se proširila i na ostale dijelove učionice. Požar su gasili vatrogasci čakovečke javne postrojbe i DVD-a Mursko Središće, piše portal Varaždinski.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Maturant izazvao požar na južnoj strani Save!

Neslužbeno: Požar podmetnuli učenici u dobi od 10 i 14 godina, a materijalna šteta se procjenjuje na 20.000 kuna

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni su učenici u dobi od 10 i 14 godina. Kazneno zakonodavstvo se ne primjenjuje prema djetetu koje u vrijeme počinjenja djela nije navršilo 14 godina. Tako će se se prema maloljetnom osumnjičeniku (14) državnom odvjetniku za mladež dostaviti kaznena prijava. Za osumnjičeno dijete (10) dostavit će se posebno izvješće.

Tijekom požara nitko nije ozlijeđen. Materijalna šteta koja je nastala požarom procjenjuje se na oko 20.000 kn.

Mursko Središće: Učenici osumnjičeni da su zapalili školu benzinom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap