Pretraga

Muškarac (51) uhvatio konobaricu (18) za stražnjicu, ona mu lupila šamar: Sud ih oboje kaznio

A- A+

Zamislite da ste konobarica u dobi od svega 18 godina i da vas za stražnjicu, na radnom mjestu, uhvati 51 godišnjak i vi mu opalite šamar. Zamislite da to sve završi na sudu, a onda sutkinja u presudi zaključi da ste oboje jednako krivi za remećenje reda i mira pa morate platiti – istu kaznu. Sad možete prestati zamišljati, budući da se upravo takav slučaj dogodio na Općinskom sudu u Karlovcu.

sudački čekić

Ilustracija: Unsplash; Tingey Injury Law Firm

Bizarna priča o hrvatskom pravosuđu stiže iz Općinskog suda u Karlovcu. Tamo je sutkinja, u slučaju gdje je 51-godišnji muškarac uhvatio 18-godišnju konobaricu za stražnjicu, nakon čega ga je ona lupila šamarom, kaznila oboje za remećenje javnog reda i mira, prenosi Jutarnji list.

Tako su se na okrivljeničkoj klupi našli, de facto, i muškarac i djevojka, pa oboje moraju platili po 575,88 kuna, kao i troškove sudskog postupka u iznosu od 300 kuna. I to će, po nalogu suda, dijeliti napola. Kako piše Jutarnji, u optužnom prijedlogu policije već je stajalo da je muškarac prvookrivljeni, dok su djevojku, koju je, naglasimo još jednom, muškarac uhvatio za stražnjicu – naveli kao drugookrivljenu. Za karlovački sud oni su ispali jednako krivi; preciznije, prema tumačenju suda jednako su doprinijeli počinjenju prekršaja i morat će platiti jednake kazne.

– On je kriv jer je na javnom mjestu vrijeđao, omalovažavao moralne osjećaje građana na čin da je na terasi ugostiteljskog objekta rukom dirao po stražnjici konobaricu ugostiteljskog objekta, okrivljenicu Sofiju K. dok ga je posluživala pićem, a drugookrivljena okrivljena Sofija K. remetila je javni red i mir tako što je na terasi navedenog ugostiteljskog objekta otvorenim dlanom desne ruke ošamarila prvookrivljenika Emila M., zaključak je Općinskog suda u Karlovcu koji prenosi Jutarnji.

Ako uplate dvije trećine od dosuđenoga, napominje Jutarnji, ostatak će im biti oprošten.

sudački čekić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap