Pretraga

MZOS produžio rok za dostavu liječničkih potvrda te odgodio objavu konačnih rang lista

A- A+

Prema MZOS-ovom kalendaru koji sadrži važne datume za ljetni upisni rok u srednje škole, objava konačnih rang ljestvica poretka trebala je biti 5. srpnja, no rok je dogođen do ponedjeljka 8. srpnja. Spomenuto pomicanje uzorkovano je odlukom Ministarstva da se produži rok za dostavu liječničkih potvrda o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u pojedina zanimanja do subote 6. srpnja.

Iz MZOS-a su javili kako su se dogodile određene izmjene u objavljenom kalendaru ljetnog upisnog roka u srednje škole. Do izmjena je došlo zbog velikog broja učenika koji su trebaju dostaviti liječničke potvrde o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija.

Izdvojeni članak

Upisi u srednje: U Zagrebu navala najveća, Liku izabralo ni 500 osmaša

Pomicanje datuma dostave liječničkih potvrda i objave rang lista

– Izvješćujemo vas da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović donio odluku o produljenju roka za dostavu liječničkih potvrda o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u pojedina zanimanja do subote 6. srpnja u 12 sati. Zbog tog razloga konačna ljestvica poretka bit će umjesto sutra objavljena u ponedjeljak, 8. srpnja, u 12 sati, naveli su iz MZOS-a.

Navedenu potvrdu, neovisno o njezinu datumu izdavanja, učenici trebaju dostaviti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e-pošte: helpdesk@skole.hr.

Izdvojeni članak

Upisi u srednju školu: Povisili se bodovni pragovi za sve škole

Uzrok promjene rokova su propusti dionika sustava

Do prethodno spomenutih pomicanja rokova dovelo je praćenje stanja u sustavu kojim je utvrđeno više od 1 500 kandidata koji se trenutačno zadovoljili sve preduvjete za upis željenih zanimanja. Međutim zbog propusta dionika sustava nije evidentirano da su dostavili liječničku potvrdu o nepostojanju kontraindikacija za upis u željena zanimanja.

S obzirom da je riječ o velikom broju učenika i učenica koji se ne bi upisali u ljetnome upisnom roku, što bi ih također dovelo u nepovoljan položaj u odnosu na druge kandidate, ministar je odlučio produljiti rok do subote u 12 sati.

MZOS produžio rok za dostavu liječničkih potvrda te odgodio objavu konačnih rang lista
Share via
Copy link
Powered by Social Snap