Pretraga

MZOS-u trebalo 12 godina i odluka Ustavnog suda da Zagrepčanki prizna doktorat s jednog od najboljih europskih sveučilišta

A- A+

MZOS postupilo je prema odluci Ustavnog suda i poništilo odluku Ekonomskog fakulteta u Zagreba iz 2003. godine kojom se Zagrepčanki Kseniji Keča ne priznaje doktorat s pariškog sveučilišta Sorbona.

foto: Srednja.hr

Keči je još 2003. godine odbijen zahtjev za priznavanjem doktorata sa Sorbone, a njena je žalba dospjela sve od Ustavnog suda. Tek nakon što je Ustavni sud presudio u njenu korist, MZOS je počeo rješavati birokratsku zavrzlamu staru 12 godina, piše Novi List. 

Tehnički ministar Šustar najavio je sankcije protiv odgovornih osoba u MZOS-u koje su svojim postupanjem dopustile da ovaj predmet godinama stoji neriješen u ladicama MZOS-a, čime su državnom proračunu nanijele materijalni trošak, a podnositeljici tužbe, koja čitavo desetljeće nije mogla realizirati stečeni doktorat, nemjerljivo veću štetu. 

– Želimo napomenuti da je riječ o predmetu iz 2003. godine te da je ministar prvi put upoznat s ovim predmetom tek nakon što smo zaprimili presudu Ustavnog suda. Smatramo da je ovakvo ponašanje državnih službenika prema građanima, s obzirom na to da se postupak vodi od 2003. godine, nedopustivo te je zbog toga ministar već pokrenuo postupke utvrđivanja odgovornosti službenika MZOS-a u postupanju s navedenim predmetom iz 2003. godine te će protiv odgovornih biti poduzete i zakonom predviđene mjere, rekli su iz MZOS-a novinarima Novog Lista.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap