Pretraga

Na HRT-u bi mogli pogledati lekciju iz Škole na Trećem: U Dnevniku ‘fulali’ gradivo 2. osnovne

A- A+

Razlikovanje riječi koje sadrže glasove ‘č’ i ‘ć’ gradivo je početnih razreda osnovne škole. No, netko tko je izrađivao grafiku za sinoćnji Dnevnik HRT-a očito ga baš i nije najbolje usvojio. Naime, na ogromnom ekranu iza voditeljice riječ ‘isplaćeno’ čak je dvaput bila pogrešno napisana.

HRT

Foto: srednja.hr

Tisuće Hrvata svake je večeri u 19:00 prikovano za male ekrane. Čekaju početak središnjeg Dnevnika, ‘zvijezde’ dana u programu HRT-a. Budući da se sam HRT zna pohvaliti gledanošću te emisije, za očekivati bi bilo da se prilikom njene izrade poštuju najviši standardi, a prikazani prilozi i grafika koju gledamo prolazi kroz višestruke provjere.

No, nekome se u jučerašnjoj emisiji potkrala ozbiljna jezična pogreška. Točnije, njih dvije. Tako je na ekranu iza voditeljice umjesto ‘isplaćenih’ pisalo ‘isplačenih’ i umjesto ‘isplaćeni’ – ‘isplačeni’.

Inače, razlikovanje riječi koje sadrže glasove ‘č’ i ‘ć’ gradivo je drugog razreda osnovne škole. Oni koji ga nisu usvojili taj dio gradiva mogu vježbati uz učiteljicu Sanju iz Škole na Trećem. Za sve takve u nastavku teksta ostavljamo videolekciju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap