Pretraga

Na Medicini se tražile i seksualne usluge

A- A+

Nakon uhićenja 12 osoba s Medicinskog fakulteta u Zagrebu zbog sumnje da su sudjelovali u prodavanju i kupovanju ispita, doznalo se kako su navodno neki profesori od studentica tražili seksualne usluge.

Kako je Medicinski fakultet ovih dana na udaru javnosti i medija, priča se sve više produbljuje i otkrivaju se sve prljavije tajne. Za sada je uhićeno 12 osoba upletenih u prodavanje i kupovanje ispita, a došlo se do novih saznanja kako su neki profesori za prolaz ispita tražili seksualne usluge od studentica.

cro.time.mk

Izdvojeni članak

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu se prodavali ispiti

– Ne znam zašto niti jedna od studentica još uvijek nije odlučila prijaviti profesora zbog traženja seksualnih odnosa u zamjenu za prolaznu ocjenu na ispitu. Vjerojatno je u pitanju sram, što je očito kumovalo i dugogodišnjem neprijavljivanju traženja mita za pozitivne ocjene, navodi anonimni izvor za Novi list.

Davanje novca je mito, ali seks nije

Kada bi djevojke od kojih je profesor tražio seksualne usluge u zamnjenu za pozitivnu ocjenu to priznale, protiv njega se ne bi mogla podići kaznena prijava. Pružanje takvih usluga ne smatra se davanjem mita pa po zakonu profesor nije počinio nikakvo koruptivno kazneno djelo.

– Da bi prijava bila napisana za primanje ili davanja mita ipak u pitanju mora biti novac ili neka takva vrsta dara, što intimni odnos nije. No, osumnjičeni profesor mogao bi zasigurno biti prijavljen za zlouporabu svog položaja i ovlasti, objasnio je odvjetnik Veljko Miljević za Novi list. Još je dodao kako bi teško bilo pokrenuti postupak za bilo koju vrstu nedozvoljenog seksualnog odnosa budući da su studentice punoljetne osobe. Ukoliko su dragovoljno pristale stupiti u intimni kontakt s profesorom isključena je i bilo kakva prisila ili prijetnja, dodaje Miljević.

Operacija je ‘minirana’

Istražitelji bi možda već sad imali dokaze u rukama protiv osumnjičenih osoba da akcija razotkrivanja korupcije na Medicinskom fakultetu nije prekinuta. Glavni krivac u prekidu akcije je policajac Marko Svalin koji je kćerki Bajićeve zamjenice rekao ‘prisluškuju ti tatu’, operacija je ‘minirana’. Odvjetnik Bajiće je sam potvrdio priču, a istražitelji su zbog toga ostali bez dokaza protiv još nekih profesora za koje se sumnjalo da su uzimali mito od studenata.

Copy link
Powered by Social Snap