Pretraga

Na Oskar znanja 30. lipnja u NSK pozvano 345 najboljih učenika!

A- A+

Agencija za odgoj i obrazovanje pozvala je 345 učenika i njihove mentore na svečanu dodjelu Oskara znanja 30. lipnja u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u Zagrebu s početkom u 11 sati. Dodatno će biti nagrađeno pet pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola.

Izdvojeni članak

Na troškove izrade kipića Oskar znanja u osam godina potrošeno gotovo milijun kuna

– Čast nam je pozvati vas na svečanu dodjelu Oskara znanja učenicima, koji su osvojila prva mjesta na državnim natjecanjima, zahvalnicama njihovim mentorima te priznanja i zahvalnica učenicima i mentorima koji su postigli značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima tijekom 2014./2015. godine. Svečana dodjela Oskara znanja održat će se u utorak, 30. lipnja 2015. godine u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Hrvatske bratske zajednice 4, s početkom u 11 sati, stoji u obavijesti na stranicama AZOO-a.

Nismo do zaključenja teksta uspjeli dobiti odgovor zašto dodjela nije u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, što je bilo i najavljeno kroz zajednička gostovanja u medijima predsjednika HAZU-a Zvonka Kusića i ravnateljice AZOO-a Jadranke Žarković-Pečenković.

Dodatno su objavljena imena 345 najboljih učenika te njihovih mentora, ali bez naznake tko je državni prvak iz kojeg područja i razreda, što je bila praksa prethodnih godina.


Nadopuna 16.6.2015, 18:50h

Objavljeni su dobitnici Oskara iz područja glazbe i plesa pa je s ovime popis kompletiran.