Pretraga

Na području Splita otvara se novi kampus: Učenici će imati organiziran prijevoz iz svih okolnih mjesta

A- A+

Međunarodna škola Split International School, gdje se obrazuju djeca digitalnih nomada, doseljenika iz inozemstva i povratnika iz dijaspore prema osnovnoškolskom i srednjoškolskom programu na engleskom jeziku, već početkom ove jeseni planira otvoriti svoj novi kampus. Nalazit će se između Klisa i Dugopolja te je na toj lokaciji udaljeno oko 25 minuta vožnje od svih okolnih gradova i naselja. Kako će kampus izgledati te što će se sve ondje nuditi učenicima, otkrio nam je osnivač škole John Rogošić.

Foto: John Rogošić | Split International School

Za više od 100 učenika koji će iduće školske godine upisati međunarodnu školu Split International School u tijeku je gradnja novog kampusa.

Kampus će se nalaziti između Klisa i Dugopolja

Nakon što je ove školske godine osnivač John Rogošić otvorio vrata prve međunarodne škole na području Splita, istaknuo je kako mu je problem bio pronaći adekvatan prostor. Stoga se ubrzo krenulo u potragu za prostorom koji će odgovarati potrebama škole i učenika koji ju pohađaju.

– Kampus će se nalaziti između Klisa i Dugopolja, udaljen manje od 25 minuta vožnje od naselja u Splitu, Solinu, Kaštelima, Stobreču i Podstrani.  Središnja lokacija kampusa između Klisa i Dugopolja omogućit će učenicima lak pristup s cijelog područja, od Podstrane do Trogira. Osim što će roditelji svoje učenike voziti do kampusa, škola će organizirati i privatni prijevoz za učenike koji će prolaziti kroz sva naselja oko Splita. Ovim načinom prijevoza učenici će dolaziti izravno do kampusa u jutarnjim satima i odlaziti iz kampusa poslijepodne nakon završetka nastave, rekao nam je Rogošić koji se iz Amerike preselio u Split i otvorio međunarodnu školu.

U kasnijim fazama bit će dovršena menza, dodatni sportski sadržaji i dogradnja studentskih domova

Trenutno ju pohađa oko 50-ak djece digitalnih nomada, doseljenika iz inozemstva i povratnika iz dijaspore. Rogošić nam je objasnio kako će projekt izgradnje kampusa, koji je financiran sredstvima Europskog parlamenta, ići postepeno i to kroz više faza.

– Počet ćemo s preko 1.500 kvadratnih metara akademskih prostora koji će s vremenom narasti na preko 3.000 metara kvadratnih. Tu je i veliki vanjski prostor od 28.000 kvadratnih metara koji će sadržavati nekoliko igrališta i atletskih sadržaja, kao i prirodni šumski krajolik. Osim toga, postojat će i prostor za piknik za učenike te učionica na otvorenom namijenjena održavanju nastave u prirodi za rasprave o pojedinim predmetima. U kasnijim fazama projekta bit će dovršena školska menza, dodatni sportski sadržaji i dogradnja studentskih domova za smještaj učenika iz drugih zemalja tijekom sljedećih nekoliko godina, objasnio nam je Rogošić.

U školi će početkom iduće školske godine raditi 19 nastavnika, a u narednim godinama, kako nam je otkrio Rogošić, ta brojka će narasti na 27 nastavnika,

– Radovi na kampusu započeli su ovog proljeća, a obuhvaćaju adaptaciju postojećih zgrada za obrazovne svrhe. Nastavit će se tijekom ljeta, a prva faza radova će biti završena na vrijeme za otvaranje škole u rujnu 2022. godine, poručio je Rogošić.

Na području Splita otvara se novi kampus: Učenici će imati organiziran prijevoz iz svih okolnih mjesta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap