Na smotri Sveučilišta bilo 25 tisuća mladih


The Times objavio svoju listu najboljih sveučilišta

Ukoliko prije tri dana niste znali koji ćete fakultet upisati, moguće je da su vam već danas želje ‘sjele na svoje mjesto’. Ako se radi o jednom zagrebačkom fakultetu, vrlo vjerojatno ste među 25 tisuća mladih koji su posjetili Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Pogledajte tko je najbolje izlagao i dobio nagradu Sveučilišta, te što se sve događalo u prostorima Studentskog Centra zadnjih nekoliko dana.

Tijekom protekla tri dana trajanja Smotre Sveučilišta u Zagrebu, čak više od 25 tisuća srednjoškolaca i mladih posjetilo je štandove svih fakulteta u Zagrebu. Na smotru su dolazili srednjoškolci iz cijele Hrvatske, a svatko od njih tko se uputio na glavni štand Smotre pokupio je Vodič za buduće studente. Riječ je o knjižici koja predstavlja sve fakultete, akademije i studentske programe te govori o izborima za moguću karijeru.

Pogledajte ovogodišnju listu najboljih svjetskih sveučilišta

Osim štandova fakulteta, od kojih najzabavnije možete pogledati ovdje, Sveučilište je održalo tribine o temama koje su aktualne u studentskoj ali i srednjoškolskoj populaciji. Tako su okupljeni mogli posjetiti panel diskusije poput one ‘Naći posao lako je, ako si…’ ili pak ‘Karijerogram – otkrij svoj cilj.’

S obzirom na veliki postotak nezaposlenih mladih u Hrvatskoj i sama Smotra je bila orijentirana prema temama o podršci i upravljanju karijerom. Zbog toga je i glavni moto ovogodišnje manifestacije bio ‘Ulaz u studij – početak razvoja karijere’. Obaviještavalo se kako se snaći na tržištu rada i zaposliti, te kako je uvijek potrebno uz profesionalni razvoj poticati osobni rast i to kroz odgovornost i samostalnost. Osobni rast uključuje i razvijanje vlastite kreativnosti i inovativnosti, želje za učenjem i svladavanjem novih znanja.

Nakon manifestacije, dodijeljene su nagrade najboljim izlagačima u raznim kategorijama. Tako je najbolji promotivni film nekog fakulteta osvojila Akademija likovnih umjetnosti, a najbolji štand imali su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet prometnih znanosti te Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Najoriginalnije su se budućim brucošima predstavili na Stomatološkom fakultetu te PMF-u.

Podsjećamo, na ovogodišnjoj smotri sudjelovalo je 33 fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, a posjetiteljima su se predstavile i visoke škole i veleučilišta, što dolazi do brojke od više od 70 izlagača.

Odgovori