Pretraga

Na što sve maturanti bespotrebno troše novac

A- A+

Maturanti iz cijele Hrvatske jučer su proslavili zadnji dan nastave, a na njihovo slavlje se kao i prethodnih godina potrošio veći iznos novca. Uz norijadu ili privatne pripreme postoji još nekoliko stvari na koje maturanti troše novac koji bi realno mogli uštedjeti.

Hrvatski su maturanti diljem zemlje jučer proslavili zadnji dan nastave te su se uz razne izvođače i DJ-eve oprostili od srednjoškolskih dana. Međutim, na norijadu se svake godine utroši velika količina novca, a to je samo jedna od ne baš prijeko potrebnih stvari za koje maturanti izdvajaju financijska sredstva.

Izdvojeni članak

Norijada: Malo posla za policiju i Hitnu, maturanti zgrozili fašističkim znakovljem

Privatne pripreme

Skoro svaka četverogodišnja srednja škola svojim učenicima omogućuju dodatne izvannastavne pripreme za državnu maturu. Uz samostalan rad i dodatnu pomoć svojih profesora, maturantima nisu nužno potrebe privatne pripreme. Na taj način mogu uštedjeti oko dvije tisuće kuna.

Norijada

Logično je da se svaki srednjoškolac veseli što napušta školu i što više nikada neće doživjeti onaj stres dok profesori listaju imenik i prozivaju na usmeno ispitivanje. No norijada se u posljednih nekoliko godina pretvorila u skupe tulume diljem zemlje koji nerijetko završe uhićenjima i hospitalizacijom.

Izdvojeni članak

Besplatno se pripremite: ‘Kako napisati esej za državnu maturu’

Umjesto plaćanja estradnih zvijezda, DJ-eva, bacanja brašna i slično, bolje bi bilo da se taj novac donira u humanitarne svrhe, a učenici mogu proslaviti zadnji dan nastave na skomniji i manje razuzdan način.

Maturalne zabave

Još jedna zabava na koju se izdvaja nekoliko tisuća kuna je maturalna večer. Osim što maturanti mjesecima prije spomenute večeri obilaze trgovine u potrazi za sve skupljim haljinama i odijelima, restorani i hoteli u kojima se organizraju zabave traže astronomske cifre za najam prostora, hranu i samu uslugu.

Na što sve maturanti bespotrebno troše novac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap