Pretraga

Na sveučilištu u Kanadi novi tečaj na kojem će se učiti kako poslovati medicinskom marihuanom

A- A+

Kwantlen Polytechnic University ove će jeseni uvesti online tečaj na kojem će studenti učiti kako voditi biznis s medicinskom marihuanom. Ovo profitabilno tržište strogo je definirano kanadskim zakonima pa je cilj obrazovati sve zainteresirane, kako bi saznali na što treba paziti da prilikom uzgoja i prodaje ne krše zakon.

www.studioopinii.pl

Kanada je uvela zakone prema kojima se marihuana kod njih može uzgajati i prodavati u medicinske svrhe, a od jeseni na sveučilištu Kwantlen Polytechnic University svi će zainteresirani moći upisati tečaj za uzgoj, proizvodnju lijeka i prodaju medicinskih proizvoda od marihuane.

Nove odredbe mogle bi dodatno privući Hrvate koji planiraju posao pronaći u inozemstvu. Sjever američkog kontinenta i do sada je bio privlačan za različite profesije, međutim, za hrvatske stručnjake u uzgoju konoplje, ta daleka država postaje obećana zemlja.

Promjene legalizirale unosno tržište

I u Kanadi već dugo postoje uzgajivači, koji su prije izmjena i legalizacije medicinske marihuane ozbiljno kršili tamošnje zakone. Nedavne promjene otvorile su im nove mogućnosti, ali u propisima postoje brojna ograničenja i odredbe kojih se trebadržati, jer će vlada sigurno strogo regulirati tržište zbog mogućih zlouporaba.

Kako bi se izbjegli neželjeni problemi, kanadsko sveučilište Kwantlen Polytechnic University uvest će tečaj koji će polaznike učiti uzgoju, obradi i prodavanju marihuane te će ih detaljno obrazovati o svim važnim regulativama kojih se pri tome moraju pridržavati.

Cilj tečaja je povezati poduzetnike i iskusne uzgajivače

Online tečaj vodit će Tegan Adams, menadžer poslovnog razvoja Experchem Laboratories Inc, tvrtke koja se bavi testiranjem lijekova. Adams je na kanadskom CBC radiju objasnio kako postoji veliki broj kvalitetnih uzgajivača, koji su prije radili na crnom tržištu, ali i poduzetnika iz različitih industrija koji se sada žele uključiti u vrlo profitabilan biznis.

Cilj tečaja je povezati te dvije skupine i educirati ih kako mogu legalno zarađivati na prodaji biljke, koja je u svijetu bila zabranjena sve dok svjetske vlasti nisu smislile kako mogu zaraditi.

Edukacija će biti podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu učit će se o uzgoju biljke, ograničenjima i mogućnostima, a u drugom o marketingu, prodajnim i medicinskim uvjetima  te proizvodnji samog lijeka.

Copy link
Powered by Social Snap