Pretraga

Na svjetskom sajmu obrazovanja saznajte kako upisati faks i srednju u inozemstvu

A- A+

Predstavnici 27 vodećih europskih sveučilišta i elitnih srednjih škola iz Velike Britanije, Švicarske, Danske, Nizozemske, Portugala i Švedske na raspolaganju su studentima, srednjoškolcima i njihovim obiteljima za besplatne savjete o mogućnostima srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja te tečajeva jezika u inozemstvu. Događaj se odvija u zagrebačkom Westinu, a traje još sutra od 11 do 17 sati pa ako želite saznati kako dobiti stipendiju ili obrazovati se u inozemstvu, požurite.

foto: Marko Matijević | srednja.hr

Svi posjetitelji dobit će besplatno najveći i najobuhvatniji katalog za visoko obrazovanje u inozemstvu na hrvatskom.

– Malo ljudi zna koliko povlastica imaju za studiranje u inozemstvu s ulaskom Hrvatske u EU. Primjerice u Velikoj Britaniji spadamo u istu kvotu kao domaći studenti, a imamo jednaka prava dobiti studentski zajam koji garantira njihova Vlada. Na početku prosinca raspravljat će se o novoj odluci s kojom bi se zajam proširio i na diplomske studije, objašnjava nam Lea Ban iz Integral Educational Programs čija ekipa stoji iza organizacije prvog World Education Faira u Hrvatskoj.

Na štandu International Schools Partnership Francisco Serrano objašnjava kako njihovi studenti imaju mogućnost studirati u nekoliko zemalja diljem svijeta prema istom kurikulumu, a pošto su novi na tržištu konkuriraju s najnižim cijenama studija u Cambridgeu.

– Najveća razlika studiranja u Danskoj je što su grupe napravljene od 30 studenata. Studij u Danskoj je javno financiran i nije bitno od kuda netko dolazi, nego koliko može ostvariti pa se tako svi državljani iz EU mogu prijaviti na njihove fakultete, objašnjava nam Nikolina koja već dvije godina studira u drugom najvećem gradu Danske Aarhusu.

World Education Fair jedan je od najvećih savjetodavnih projekata Europe koji predstavlja najnovije trendove obrazovanja u inozemstvu vezane uz profesionalnu perspektivu i realizaciju. Osigurava besplatne savjete za više od 30.000 mladih godišnje, a preko 8.000 njih uspješno pronađe i prijavi se na svoje sveučilište u inozemstvu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap