Pretraga

Načelnik svoju cijelu plaću daje učenicima i studentima

A- A+

Sve svoje plaće koje zaradi kao načelnik općine Olovo u Bosni i Hercegovini Džemal Memagić ove je godine odlučio pokloniti nadarenim studentima i učenicima tog mjesta.

Da na svijetu ima još ljudi koji vide dalje od svog nosa i kojima je zaista stalo da mladi dobiju obrazovanje i život kakav zaslužuju pokazao je načelnik općine Olovo u Bosni i Hercegovini, Džemal Memagić. Naime, one je svoje zarađene plaće odlučio pokloniti učenicima i studentima tog mjesta.

Izdvojeni članak

Najmlađi nezavisni vijećnik: Ukinimo naknade vijećnicima i uštedimo za stipendije!

Na javni poziv koji je objavio javilo se 16 studenata i 40 srednjoškolaca, a Memagić je onda odlučio svima dodijeliti financijska sredstva, piše Bljesak. Studenti su tako dobili rješenja o stipendiraju u iznosu od 500 konvertibilnih maraka, dok će srednjoškolci dobivati pomoć od 400 konvertibilnih maraka.

– Mislim da je svakom od vas prijeko potrebna pomoć u školovanju i zato nikog od vas nisam mogao odbiti. Razumijem iz osobnog iskustva kako se školovati bez ičije financijska pomoći, pogotovo danas u vrijeme velikih obećanja, a malih djela za građane. Meni sada ova plaća ne treba i odlučio sam je dati vama, rekao je Memagić Nezavisnim novinama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap