Pretraga

Najbizarnije i ‘najgenijalnije’ teorije zavjere

A- A+

Godinama već slušamo o svakojakim teorijama zavjere usmjerenima protiv ljudskog roda, a od strane navodno, vladajućih ‘mračnih klika’ koje vladaju svijetom. Neki na sve te teorije odmahuju rukom i smiju se, neki parcijalno vjeruju u njih, a poneki su uvjereni da su istinite apsolutno sve. Tako ćemo po bespućima interneta pronaći hrpe rasprava na tu temu, no nekoliko teorija zavjera izdvaja se od ostalih po svojima nategnutim, no nevjerojatnim objašnjenjima i povezivanjima stvari i pojava.

www.paranormalhaze.com

Teorije zavjere su na neki način posljednjih godina postale svojevrsna internetska svakodnevica. Skupilo ih se već nebrojeno puno, o raznoraznim stvarima, događajima i pojavama na svijetu te o ‘logičkom’ povezivanju istih, no koliko su one istinite, mišljenja se prilično razlikuju. Tako jedni vjeruju u sve njih, drugi su poluskeptici, dok su treći apsolutni skeptici koji ih i ismijavaju. Bez obzira na to, na internetu možemo pronaći rasprava i rasprava na tu temu, bez kraja i konca. Ipak, neke se od njih izdvajaju nevjerojatnim povezivanjima stvari i donesenim najluđim zaključcima, a ovo su neke od njih.

Izdvojeni članak

Najveće teorije zavjere u svijetu glazbe

‘Obama je doveo ebolu u Ameriku kako bi građanima zaplijenio oružje’

Teoretičari i pobornici zavjera na InfoWarsu smatraju kako američki predsjednik Barack Obama otvara južnu granicu kako bi zaraženi ebolom mogli lagano ući u SAD i proširiti virus. Smatraju i kako će tada nastupiti organizacije poput FEMA-e, CDC-a i NORTHCOMA koje će slijedom događaja, diljem zemlje građanima plijeniti oružje kako situacija ne bi izmaknula kontroli.

‘ALS – Ice Bucket Challenge je obred sotonističkog krštenja’

Cijelo ljeto smo gledali kako se poznati i nepoznati zalijevaju kantama ledene vode, no Ice Bucket Challenge uspio je skupiti preko 100 milijuna dolara za istraživanje liječenja Lou Gehringove bolesti. Dok je ovaj izazov mnoge nervirao, ima nekih koji su se potrudili u njemu pronaći i skrivene poruke te u tome, naravno, uspjeli. Tako, po teoretičarima zavjera, ispada da je ALS ustvari kraćenica koja znači ‘Antikrist Lucifer Sotona’, a svi koji su se polili kantom ledene vode, zapravo su se ‘prekrstili’ te prešli na sotonizam. U prilog ovoj teoriji ide i činjenica, koju ‘teoretičari’ ističu, da su se vodom polijevale brojne slavne osobe za koje vole reći kako su ‘sklopili pakt sa Sotonom’.

Izdvojeni članak

Najbizarnije i uznemirujuće teorije zavjere

‘Dva srušena zrakoplova Malaysian Airlinesa zapravo su jedan te isti’

Dvije zrakoplovne nesreće iste avioprijevozničke kompanije Malaysian Airlines u razmaku od nekoliko mjeseci svakako su plodno tlo za teorije zavjere, kojih ni u ovom slučaju nije manjkalo. Tako su nestanak leta MH370 i pad leta MH17, po teoretičarima, zapravo instrumentirani od strane tko zna koje već interesne skupine. Jedna od teorija koja se pojavila na forumu Above Top Secret je kako su Ukrajina i SAD iscenirali nestanak leta MH370 iznad Indijskog oceana, potom ga prošvercali na drugi kraj svijeta, pretvorili ga u identičan MH17, pa ga naposljetku raznijeli iznad Ukrajine, ne bi li za to optužili proruske separatiste.

‘Robina Williamsa ubili su Iluminati’

Ispada da čovjek nije umro svojom voljom počinivši samoubojstvo, već da su ga ubili Iluminati. Naime, vrlo kratko prije nego što je svijet doznao za samoubojstvo glumca Robina Williamsa, na britanskom se BBC-u prikazivala epizoda animirane serije ‘Family Guy’ u kojoj je gostovao spomenuti glumac. U istoj epizodi, glavni lik, Peter Griffin pokušao je počiniti samoubojstvo, pa je to shvaćeno kao svojevrsna šifra prema kojoj su šefovi BBC-a bili u dosluhu i u uskoj vezi s onima koji su navodno ubili Williamsa. Iako slučajnost jest zanimljiva, treba biti svjestan kako u svakoj epizodi ‘Family guya’ gostuje nekoliko poznatih imena, pa kad malo bolje razmislimo, šanse da se u trenutku nečije smrti negdje u svijetu emitira epizoda u kojoj je ta osoba gostovala, prilično su velike.

Izdvojeni članak

Teorije zavjere koje su se pokazale istinitima

‘Adam Sandler je suvremeni Nostradamus’

The Onion, satirični portal slučajno je uspio uvjeriti čitatelje da je američki glumac Adam Sandler u svojim filmovima predvidio pet suvremenih tragedija. Naravno, vrlo je malo ljudi provjerilo takve navode. Između ostalog, rečeno je kako je u filmu ‘Happy Gilmore’ pogledao u kameru i predvidio smrt princeze Diane. Jasno da se u filmu takvo što nije dogodilo, no teorija o Sandleru kao novom Nostradamusu je tu. Uskoro su se njegove ‘sposobnosti’ počele povezivati s njegovom židovskom vjerom, pa smo dobili još jednu u nizu svjetskih židovskih zavjera.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap