Pretraga

Najbolja mobilna aplikacija koju su izradili studenti nagrađena s 10.000 kuna

A- A+

Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu organizirao je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija, pod nazivom TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). Natjecanje je održano s ciljem spajanja znanja i prakse, a uz to, želja je bila i povezati ambiciozne studente TVZ-a s najboljim hrvatskim tvrtkama. Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja su Dominik Otočan i Anton Krizmanić, kojima je njihova aplikacija mRecepcija donijela nagradu od 10.000 kuna.

U prostorijama Inovacijskog centra HUB385 sinoć je predstavljanjem 7 najboljih ovogodišnjih aplikacija po kriterijima organizatora održano finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu u izradi mobilnih aplikacija – TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’17] Zagrepčanke oduševile s aplikacijom koja bi stala na kraj disleksiji

Najboljih sedam aplikacija predstavilo se u finalu 

U finalu polugodišnje edukacije i natjecanja u izradi mobilnih aplikacija predstavljeno sedam izvrsnih aplikacija na temu turizam, a poslodavci u neizvjesnoj završnici odabrali najbolje. Nakon objave teme natjecanja – turizam, studenti su imali šest tjedana za izradu aplikacija i još jedan susret s partnerima radi mentoriranja i savjetovanja. Preko stotinu ih se odlučilo natjecati, formirali su 29 timova, predali 12 rješenja, a organizatori su odabrali i rangirali najboljih sedam koji su sinoć predstavljeni i demonstrirani partnerskom žiriju. 

Svi partneri su tjedan prije finala imali pristup kodu, dokumentaciji i aplikacijama, a odabrati najbolje imali su pravo samo oni koji su nazočili finalnom pithcu i demonstraciji. Njih 12 – CISEx, Citus, Combis, CROZ, Degordian, Infinum, Microblink, Mobendo, Nanobit, Rimac Automobili, Transpose i Undabot, odlučilo je kako su prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili Dominik Otočan i Anton Krizmanić za aplikaciju mRecepcija. Drugi, uz nagradu od 5.000 kuna su s aplikacijom Tripseek bili Martina Majcenović i Vedran Vidaković, dok je treće mjesto i 3.000 kuna osvojila Lada Kovjanić za aplikaciju Pet Travel.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’17] BusForUs: Aplikacija s kojom Splićani više neće kasniti

Prava vrijednost natjecanja je stručna edukacija 

Grafički tablet i priznanje za najbolji dizajn dobio je Petar Zeman, za petoplasiranu aplikaciju Filoturist koju su razvili i Damjan Dabo i Dominik Mihelj. Četvrto mjesto su osvojili Stjepan Ložnjak, Domagoj Pučar i Hrvoje Pek za Limitless.
Ipak, naglašavaju organizatori, pravu vrijednost ovakvih studentskih natjecanja predstavlja vrlo usmjerena i nadasve stručna edukacija. Ona neformalna natjecateljska i mentorska, a pogotovo ona stručna koju su na TVZ Mc2 Baušteli i Android i Design radionicama održali SPAN, Infinum, Five, Degordian i Undabot.  

Uz aktivno sudjelovanje još 20 partnera na TVZ Mc2 Partnerskim stolovima tijekom veljače i ožujka, aktivirano je bilo više od 250 studenata svih smjerova TVZ-a. I to sve u slobodno vrijeme, što još jednom dokazuje potencijal ali i interes mladih za kvalitetne izvannastavne aktivnosti.
Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja na MobilityDay konferenciji u rujnu, a kakvi su im planovi za budućnost saznat će se uskoro. Sve se aplikacije mogu vidjeti na TVZ Mc2 internetskim stranicama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap