Pretraga

Najboljem mladom inovatoru 20 tisuća kuna

A- A+

U Zadru će se od 8. do 10. kolovoza održati prvi GreenOn movement projekt, odnosno događaj koji je nastao iz nastojanja studenata i mladih poduzetnika da se promovira važnost inovacija, primjena zelenih tehnologija te aktivnije uključivanje mladih u društvo. Projekt GreenOn movement sastojat će se od tri dijela, a u jednom od njih (GreenOn Innovation Expo) organizirana je prezentacija projekata mladih inovatora, gdje će najbolji osvojiti 20 tisuća kuna.

GreenOn movement je pokret i projekt kojim je skupina studenata i mladih poduzetnika željela promovirati važnost inovacija, primjenu zelenih tehnologija te aktivnije uključivanje mladih u društvo. Tim povodom u Zadru će se od 8. do 10. kolovoza održati događaj, koji će se sastojati od tri dijela.

Izdvojeni članak

Mladi inovator iz Ruđera izradio maketu energetski samoodržive kuće


Promijeniti negativni trend visoke nezaposlenosti mladih

Na svojoj Facebook stranici, članovi GreenOn movementa su opisali neke od osnovnih ciljeva, zbog kojih su nastali. ‘GreenOn Movement je pokret nastao na ideji interdisciplinarne grupe studenata i mladih poduzetnika usmjeren na razvoj poduzetništva kroz primjenu društveno odgovornih načela poslovanja. Misija pokreta je osvještavanje mladih te poticanje na poduzetništvo i samozapošljavanje s ciljem promjene negativnih trendova kao što su visoka nezaposlenost mladih te nedovoljna uključenost u društvo’.

Najboljem mladom inovatoru 20 tisuća kuna i stručne konzultacije

Među spomenuta tri događaja GreenOn movement projekta su GreenOn Innovation Expo, na kojem će se održati prezentacije projekata mladih inovatora.

Prezentacije će također održati partneri GreenOn Movementa, studenti iz Membraine Concepta, projekta pametne samoodržive kuće koju su u potpunosti projektirali i izgradili studenti zagrebačkog Sveučilišta i kojoj će ovo biti prva javna prezentacija nakon natjecanja u Versaillesu.

Do 15. srpnja  su se mogli prijaviti mladi inovatori te biti odabrani na natječaju. Prioritet su imali projekti iz područja zelene hrane, turizma, energije i industrije općenito.

Pobjednik

GreenOn Innovation Expoa dobit će novčanu nagradu od 20 tisuća kuna, pomoć pri razvoju proizvoda od Zadarske razvojne agencije i poduzetničkog inkubatora, a bit će odlučen glasovima publike i stručnog žirija, sastavljenog od predstavnika partnera GreenOn Movementa.

Izdvojeni članak

Donosimo 16 zapanjujućih činjenica koje vjerojatno niste znali o našem planetu

Megapopularni bend Pendulum gostuje na GreenOn movementu

Dio GreenOn movement projekta bit će još dva događaja, koji će se odvijati paralelno. To je ‘GreenOn Startup Academy’, koji će poslužiti kao platforma za osmišljavanje startup projekata. Ovaj događaj odvijat će se u zadarskom Kazalištu lutaka.

Polaznici startup akademije bit će studenti iz cijele Hrvatske, a broj polaznika bit će ograničen na 200 kako bi program bio što kvalitetniji.

Akademija će trajati dva dana, 8. i 9. kolovoza, a polaznicima će predavanja o energetici, inovacijama i autoindustriji te problemima nezaposlenosti mladih održati i Saša Cvetojević iz ZIP-a te Aljoša Pleić, predsjednik uprave Sunstroom investicija.

I šećer na kraju će biti glazbeni dio ‘GreenOn Open Air’. na parkingu ŠRC Jazine, održat će se koncert na kojem je glavno ime Pendulum, a nastupit će još Freestylers, Frankie Goes Deep i još nekoliko glazbenika.

Copy link
Powered by Social Snap