Pretraga

Najgledanija serija na Netflixu dobila dodatak glumačkoj postavi: Otkriveno tko dolazi u novoj sezoni Bridgertona

A- A+

Netflix nam stalno nudi neke nove velike hitove. Prošlu godinu nas je tako nekoliko serija spasilo od teških i depresivnih dana, između ostalih i La Casa de Papel, The Queen’s Gambit, ali i Bridgerton, koji je došao u zadnjim danima jedne teške godine.

foto: screenshot YouTube

Ako volite Jane Austen i Gossip Girl, onda je ovo idealna serija za vas. Snimljena po istoimenoj serijalu knjiga, ova serija je smještena u razdoblje regencije u Engleskoj, kada se nije puno toga događalo, osim što je bilo bitno – vjenčati se. Možda nam je danas to teško zamisliti (je li zaista?), no nekada prije je to bila glavna zadaća. Pogotovo ako ste junakinja romana Jane Austen, ili u ovom slučaju, Julie Quinn.

Serijal knjiga je napravljen tako da se u svakoj knjizi radnja vrti oko jednog člana obitelji Bridgerton, odnosno oko njihovog puta ka pravoj ljubavi. U prvoj sezoni smo tako pratili što se događa s Daphne Bridgerton (najstarijom sestrom) i njezinim Vojvodom, a u drugoj sezoni ćemo pratiti avanture Anthonyja, najstarijeg brata, odnosno nasljednika.

Iako je ova serija smještena u isto razdoblje kada i recimo film Ponos i predrasude, primijetit ćete da je stil ove serije dosta različit od onoga što biste mogli naći u filmu. Serija je pak polučila ogroman uspjeh, pa je tako postala najgledanija serija na Netflixu, ikad. I sve to u samo par tjedana što je dostupna online.

Izdvojeni članak

Kad nedostaje motivacije za učenje: Likovi iz filmova i serija na koje se možete ugledati

Nije stoga bilo čudno kada je objavljeno da će uslijediti i druga sezona, koja je trenutno još uvijek u pripremama. Nedavno je objavljeno i ime nove ‘glavne’ glumice, odnosno tko će igrati ulogu Anthonyjevog ljubavnog interesa. Ovaj put je izbor pao na mladu nadu, Simone Ashley, piše Deadline. Za ovu glumicu ste vjerojatno čuli ako ste gledali seriju Sex Education, gdje glumi Oliviu Hanan.

U seriji će dati život liku Kate Sharme (Sheffield u knjigama), djevojci koja je tek došla u London i neustrašiva je. Ne trpi gluposti ni od koga, pa tako ni od strane Anthonyja (koji im je sklon). Za razliku od ostalih adaptacija romana iz ovog perioda, u ovoj seriji je naglasak na rasnoj inkluziji, pa ne čudi što je Kate Sharma indijskog porijekla.

Nove epizode bi se trebale početi snimati na proljeće, što znači da bismo ih uskoro mogli i gledati na malim ekranima. Do tad – repriza na reprizu, a kad vam dosadi, razmislite o tome da pogledate Gossip Girl (ako već niste). Lady Whistledown zaista podsjeća upravo na nju…

Najgledanija serija na Netflixu dobila dodatak glumačkoj postavi: Otkriveno tko dolazi u novoj sezoni Bridgertona
Share via
Copy link
Powered by Social Snap