Pretraga

Najgore greške na putovanjima

A- A+

I najbolje putovanje može skrenuti s kursa ako padnete u jednu od poznatih putničkih zamki. I uz najbolje planove putovanje može ispasti loše, no srećom takve greške uz savjete koje donosimo lako ćete izbjeći.

Mnogi putnici čine neke od čestih grešaka kada planiraju putovanje, ili kad se već nalaze kao turisti na nepoznatom mjestu daleko od doma. Koliko god detaljno planirali put, uvijek se može dogoditi nešto neočekivano poput gubitka prtljage, prekoračenje budžeta ili nešto deseto. Kako se to ne bi dogodilo, Budget Travel donosi najčešće greške vezane za putovanja.

Izdvojeni članak

Oprez na putovanjima: Ovako možete uvrijediti stanovnike stranih zemalja

Premalo vremena između letova

– Ukoliko si ostavite barem sat i pol vremena između dva leta, znatno ćete smanjiti šanse za propuštanje aviona ili gubitak prtljage, rekla je radnica putničke agencije u Century Travel and Cruises. Ako imate tek 45 minuta između dva leta, vjerojatno će vam sve biti na knap, što lakše dovodi do nemilih događaja.

Prekasno ste išli raditi putovnicu

Ako vam je putovnica istekla, a trebate novu, prijavite se za nju što ranije, kako ne biste morali istu raditi hitno. To će vam izbiti nekoliko stotina kuna više iz novčanika, što vam nikako ne treba ako planirate skoro putovanje.

Pokušavate učiniti što više na jednom putovanju

Kada idete na kratki put od primjerice tri dana, othrvajte se želji da napravite i obiđete što više stvari, pod svaku cijenu. Na primjer, plan da u jednom danu posjetite Vatikan, Koloseum i Forum, nije baš najpametniji. Ostavite si vremena za lagane šetnje ili odmor u parku.

Izdvojeni članak

Besplatna putovanja danas su stvarnost

Ne razmišljate o vlastitim željama

Ako planirate put s više ljudi, to ne znači da morate na sve aktivnosti ići s njima. Ponekad treba istražiti vlastite želje, te učiniti i vidjeti ono što baš vas zanima, a ne ono što većinu interesira. Ne krojite svoje putovanje po tuđim željama, jer to treba biti samo vaše iskustvo.

Pratite tragove drugih turista

Možda vam može biti primamljivo sjesti u prvi kafić ili restoran koji vidite i u koje vas odvedu, ali radije to ne činite uvijek. Ponekad je dobro skrenuti s utabanog puta, te sam otkriti mjesta koja drugi još nisu vidjeli, te na kojem možete doživjeti autentičnija iskustva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap