Pretraga

Najgore vrste gostiju koje vam dolaze u posjetu iz drugog grada

A- A+

‘Svakog gosta tri dana dosta’ stara je narodna poslovica, a za neke vrste je i to predugo. Susret sa starim znancima, rodbinom iz daleka i drugim dragim ljudima uglavnom nas čini sretnima i pobudi nostalgiju u nama, ali pojedinci svojom posjetom, ostave dubok, ali ne baš ugodan trag. Donosimo četiri najgore vrste gostiju, koje dolaze van našeg mjesta stanovanja.

Ponekad zbog obveza i drugih okolnosti godinama čekamo da se susretnemo s dragim ljudima te nas njihova posjeta ispuni zadovoljstvom i prisjećanjima na upečatljive trenutke iz prošlosti. No, katkada se unutar njihovih posjeta dogode kojekakve nemile scene i inkomodacije. Američki portal College Humor na šaljiv način navodi četiri najgore vrste gostiju, koje dolaze izvan našeg mjesta stanovanja.

Izdvojeni članak

Nogometaši na gostovanje otišli taksijem i osvojili bod

Prijatelj iz nekog prethodnog životnog stadija, koji se nije nikada promijenio

Istu temu o filmovima koje ste zajedno gledali, lokaciji koju ste posjećivali ili trećoj osobi koja je bila dio vašeg ‘tima’ vrtite sada, a razgovarali ste o njoj i kada ste se posljednji put sreli. Mada suptilno naglašavate gostu koji vam je stigao u posjetu da bi mogli nekada otvoriti i druge teme razgovora, one ne odustaje i po tko zna koji put počinje sa svime iznova.

Vi ste u međuvremenu promijenili mnoštvo interesa, završili faks i došli do novih ideja, no stari frend ostao je u svemu na istome. Na kraju ispadne da s osobom koja je dugo godina dio vašeg života, nemate gotovo ništa zajedničko.

Ljudi koji dolaze s kartom u jednom smjeru

Kolega vam je došao na vikend, planirate ići na koncert, u obilazak grada i uživate nekoliko dana. Ispiti i predavanja su gotovi pa vas i takve stvari ne ometaju. Kako vam je tri dana bilo super, nagovarate gosta da ostane još koji dan i on pristaje.

No tada počinju problemi. Naime prolazi i sedmi dan otkada vam je prijatelj u stanu, već se ponaša kao domaćin, koristi sve vaše stvari, a svoj odlazak ne spominje ni u šali. Najbolje je pokušati na lijep način pojasniti gostu da biste nastavili sa svojim uobičajenim životom ili izmisliti neke nenadane obveze.

Izdvojeni članak

Kineski stručnjak u gostima: ‘Visoko obrazovanje bi i u Hrvatskoj moglo postati zasebna industrija’

Nadobudni gosti

Oni žele posjetiti sve znamenitosti u gradu, čak i one za koje domicijelno stanovištvo nije ni čulo, puni su elana, bude vas u rano zoru da odlazite u šetnje. ‘Šest tramvajskih stanica pa to je udaljenost za pješačenje’ samo je jedna od njihovih opaski.

Naravno da ćete se truditi ispunjavati želje, prijatelju se vozio nekoliko sati da vas posjeti, ali pokušajte se nekako koordinirati i dogovoriti da ne možete baš svaki dan ispijati deset kava na različitim dijelovima grada te mu naglasiti da neke lokacije možete posjetiti i drugi puta kada dođe.

Prebukirani gosti

Ovo je slična vrsta kao i prethodna s tim da iziskuju više psihičkog nego fizičkog napora. Došli su kod vas, ali žele posjećivati i brojne druge ljude i događaje pa vam recitiraju raspored, za koji očekuju da ga poštujete i da mu se prilagodite.

U tome svemu malo vam vremena ostane za kvalitetno druženje jer gošća ima dnevno dva sata vremena za vas i to sat ujutro, a sat predvečer. Problem je i što planira izlaske u koje niste uključeni pa vas budi u tri ujutro kada se vrati s njih. Sve u svemu, posjeta od koje ste puno očekivali brzo se pretvorila u noćnu moru.

Copy link
Powered by Social Snap