Pretraga

Najjeftiniji gradovi na svijetu

A- A+

Iako je vrijeme krize učinilo svoje, pa je život u nekim gradovima toliko skup da sa prosječnom svotom novaca u džepu ne možete gotovo ništa, ima i jako jeftinih gradova, u kojima vaš novac vrijedi zbilja mnogo.

Pisali smo već o najskupljim gradovima na svijetu, a sada se znaju i mjesta gdje ćete najjeftinije proći, ukoliko se zaputite u baš te gradove. Ako volite putovati, moglo bi vas zanimati u kojem ćete se gradu sa svojim prosječno debelim novčanikom osjećati kao bogataš.

Izdvojeni članak

Ovo su najskuplji gradovi za turiste

Thimphu, Bhutan

Bhutan je zanimljivo mjesto. Možete putovati kolima prema Himalaji, istraživati budizam i prihvatiti zdrav način života, budući da su cigarete ilegalne, a alkohol vrlo skup. Ostali su troškova pak vrlo niski. Ova zemlja također planira zabraniti pesticide i biti prva država u kojoj će se konzumirati samo organska hrana, prenosi Business Insider.

Tunis

Tunis je unazad nekoliko godina vrlo popularna turistička destinacija, upravo zbog jeftinih troškova putovanja i svega ostalog. Tunis je vrlo zanimljivo mjesto, a oni koji traže dobru noćnu zabavu, neće se razočarati. Tamo su cijene vrlo niske, a i zdravstena njega je također jako jeftina.

Managua, Nikaragva

U zadnje vrijeme Nikaragva privlači milijune turista. Oni uglavnom dolaze kako bi pješačili prema vulkanu Isla Ometepe, istražili kolonijalnu arhitekturu u Leonu i Granadi, i divili se Pacifiku. U Nikaragvi ćete naći mnogo prilika za humanitarni posao.

Izdvojeni članak

Najskuplji gradovi za život

Bukurešt, Rumunjska

Bukurešt je glavni rumunjski grad, s preko dva milijuna stanovnika, što ga smješta na 11. najveći grad u EU. Cijene namirnica, alkohola i zdravstvene njege su vrlo niske. Ovaj je grad prepun različitih kultura, što ga čini dodatno zanimljivim.

Sofia, Bugarska

Sofia je također smještena među deset najjeftinijih gradova na svijetu, a nudi mnoštvo aktivnosti, poput sunčanja na plažama Crnog mora, skijanja na Pirinejima ili pecanja na rijeci Danube.

Alžir, Alžir

Iako je ova zemlja vrlo zanimljiva, jer se u njoj može naći čak sedam lokacija proglašenih UNESCO-vom baštinom, njezina politička i ekonomska nestabilnost sprečavaju dolazak turista. Troškovi života vrlo su jeftini u glavnom gradu, i naravno u ostalim dijelovima zemlje.

Izdvojeni članak

Pogledajte koji su gradovi najbolji za studentski život

Calcutta, Indija

Indija je zemlja raznolikosti, a mnoštvo je aktivnosti koje tamo možete isprobati, kao što je boardanje na Himalji, surfanje, vožnja rijekama, ali i izlasci po klubovima u Calcutti. Troškovi raznih namirnica su vrlo niski, iako veliki broj tamošnjih stanovnika živi u ekstremnom siromaštvu. Calcutta je zapravo jedno od manje osiromašenih mjesta.

Kathmandu, Nepal

Nepal je mala zemlja, ali tamo se nalazi Mount Everest, najviša točka na zemlji iznad razine mora. Osim nepalskog, tamo se priča mnogo drugih jezika. Glavni grad Kathmandu nastanjuje 990 tisuća ljudi. Četvrtina populacije živi ispod linije siromaštva, a nezaposlenost iznosi 46 posto. Bez obzira na to, Nepal je jako zanimljiv za posjetiti.

Islamabad, Pakistan

Sada Pakistan i nije baš dobro mjesto za posjetu ili život, ali možda za nekoliko godina dođe i do toga. Troškovi života su smiješno niski, ali to je nažalost, uz mnoge zanimljivosti, palo u drugi plan.

Hyderabad, Indija

Ovo je grad perli i slamova. Čak 23 posto stanovnika ovog grada živi u slamovima. Stanovnici ovog grada su unatoč jeftinim troškovima života ekstremno siromašni.

Najjeftiniji gradovi na svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap