Pretraga

Najkul profesor na svijetu hrabro izgubio okladu i napravio obećano

A- A+

Profesor sociologije dogovorio je sa svojim učenicima okladu, a kada ju je izgubio, obojio je kosu i bradu u kričavo ružičastu boju kako bi pružio potporu ženama oboljelima od raka dojke.

David Robinson (64), profesor sociologije u srednjoj školi East Valley u Washingtonu ohrabrivao je učenike da doniraju slatkiše za jesenski školski festival – zaštićeni ‘trick-or-treat’ u sigurnom školskom okruženju. Obećao je ukoliko sakupe 22 kilograma slatkiša, on će kako bi  upozorio na tešku bolest raka dojke i podržao one koje od nje boluju, svoju kosu, bradu i obrve obojiti u kričavo ružičastu boju, piše NY Daily News.

Izdvojeni članak

Nikad nije prerano: Umrla od raka dojke u 22.godini

Okladio se s učenicima

– Ovaj smo mjesec mnogo pričali o raku dojke i mnoga su djeca svoju kosu obojili u ružičasto, rekao je profesor. Neki od studenata pitali su ga bi li on obojio svoju kosu i bradu u ružičasto kada bi oni donijeli 20 kilograma slatkiša u školu, a on se s idejom složio. Zadnjeg dana sakupljanja slatkiša učenici su uspjeli, a u profesor se u ponedjeljak u školi pojavio s ružičastom kosom i bradom, poručujući kako je čovjek od riječi.

Time je iznenadio sve, pa i učenike od kojih su neki buljili i smijali se nekoliko prvih nekoliko minuta. Iako je ružičasta brada nasmijala ljude, ona je značila mnogo više od izgubljene oklade. Ona je zapravo bila znak potpore oboljelima od raka dojke, a budući da je profesorova majka preminula od iste bolesti, nije čudno da je Robinson odlučio na ovaj način podržati žene koje je zahvatila ista sudbina.

Izdvojeni članak

Genijalnom šalom profesori ismijali kvaziznanstveni časopis

‘Shvatio sam ovo kao izvrsnu priliku da nekako pomognem’

– Kad su me djeca pitala o tome, duboko sam se zamislio, i bilo me je sram što sa svojih 64 godina nisam još ništa učinio kako bi doprinjeo. Stoga sam shvatio da je ovo izvrsna prilika da makar nešto simbolično učinim. Nikada ne shvatite koliko je to važno dok nekoga zbog toga ne izgubite, objasnio je Robinson.

Copy link
Powered by Social Snap