Pretraga

Najluđi izgovori za markiranje s nastave

A- A+

Kada treba smisliti izgovor za neopravdani izostanak s nastave, čak i oni najmanje kreativni, često iznenade svijetlim trenutkom i dovitljivošću. Od uistinu morbidnih opravdanja da je pojedini član obitelji izgubio bitku sa životom, preko pucanja propelera na avionu s kojeg ste trebali pokupiti tetu iz Australije pa do poricanja kako uopće niste bili odsutni s nastave. U tekstu donosimo neka od najluđih opravdanja za izostanak s nastave. Ne sumnjamo da bi svatko mogao sastaviti sličnu listu, baziranu na iskustvu iz školskih klupa ili osobnim izgovorima.

Teško da je netko išao ili ide u školu, a da bar nema jednog kolegu, koji uvijek pronalazi znanstveno-fantastična objašnjenja za svoje neopravdane izostanke s nastave. Ponekad su toliko kreativna da je sam razrednik u napasti da mu prizna izgovor, onako zbog sjajnog dojma. Donosimo listu nekih od najluđih opravdanja, koje smo skupili na temelju vlastitih iskustava, priča naših kolega i članova obitelji te vijesti s raznih strana Globusa.

Izdvojeni članak

Ovo je vjerojatno najgore opravdanje ikad za izostanak s predavanja

Puknuo je propeler od aviona

Profesore, trebao sam pokupiti tetu s aviona, koja je stizala iz Australije pa je puknuo propeler i sve se oduljilo za dva sata.

Profesor: Ali kada, nisam vidio u vijestima?

Učenik: Nije ni bilo u vijestima, to se dogodilo kada je avion već sletio na pistu.

Umrla mi je baka, teta, strina…

Ovo su uistinu morbidni izgovori, ali su mnogi posezali za njima. I to više puta za istog člana obitelji, tako da su se razrednici pitali je li u pitanju reinkarnacija ili je objašnjenje puno ‘zemaljskije’.

Budilica je uvijek kriva

Jooj profesorice, mislio sam da je subota, a ne petak pa nisam namjestio budilicu. Ugasio mi se mobitel u pola noći pa mi nije zvonio alarm i slično.

Izdvojeni članak

Najsmješniji izgovori za kašnjenje na nastavu ili predavanje

Sestra vas je zaključala u stanu

Ili kupaonici. Ili ste vi nju zaključali pa ste morali glumiti Supermana, vatrogasca, razbijača. Varijante su brojne, a ovise o osobnosti i nadahnuću pojedinca.

Dobili ste tuberkulozu, upalu pluća, mokraćnih putova…

Kada ste počeli nabrajati svoje izmišljene boljke, sami ste sebe iznenadili koliko dobro baratate medicinskom terminologijom. Čak je i razrednica u nedoumici, muljate li vi njoj ili ste osoba s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Danas Beyonce ima rođendan!

Izdvajamo i jedan primjer iz svijeta o kojem smo nedavno pisali. Naime studentica je mailom javila profesoru kako ‘neće prisustvovati današnjem predavanju jer je rođendan božice i kraljice Beyonce Knowles-Carter’.

Svoju je poruku završila zaželjevši profesoru ‘blagoslovljen dan’ te ga podsjećajući da bi se i on trebao ‘pokloniti’ kraljici Beyonce koja ga voli!

Javni prijevoz uvijek kasni

Kada vas profesorica sluša po 11 put, kako muljate da je zakasnio bus, tramvaj, da vas je ulovila kontrola, ne može se ne zapitati kako to da itko stigne na vrijeme na posao ili nastavu, uz ovakve prometne okolnosti.

Najzanimljivije od svega što ste vi svaki put uvjereni da se nitko prije nije sjetio sličnog opravdanja.

I te ljubavi bolne

Sinoć me pretukao dečko od cure s kojom se potajno viđam. Ili je vaš prekid veze bio toliko bolan, da ste si morali uzeti dan slobodnog.

Najluđi izgovori za markiranje s nastave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap