Pretraga

Najmlađi genijalac: Dvogodišnjak inteligentniji od Obame već postao član Mense

A- A+

Dvogodišnji Britanac Adam Kirby je najmlađi član Mense u povijesti. S kvocijentom inteligencije od 141 je inteligentniji od većine svjetskih lidera i znanstvenika, a samo ga četiri boda djele od statusa genijalca. Već sad uspješno uči četiri jezika te se služi računskim operacijama i računalom. Njegovi roditelji vjeruju da njegov dvomjesečni brat Ethan krije još veći potencijal.

Adam Kirby je naizgled običan dvogodišnjak no u njegovoj glavi se krije golem potencijal. Naime, njegova je inteligencija procjenjena na čak 141 što je samo četiri boda manje od rezultata koji mu osigurava status genijalca, piše Mirror.

Izdvojeni članak

IQ viši od Einsteinovog nije dovoljan za posao asistenta na Ekonomiji

Inteligentniji od Obame

Ovaj maleni Britanac najmlađi je član Mense, a već sad je inteligentniji od svjetskih lidera poput Davida Camerona i Baraca Obame. Adam je po svemu sudeći jedan od prvih ‘primjeraka’ genijalaca nove generacije. Već sada broji do 1000, uči četiri jezika te čak i vlastoručno piše dio slova dok ih, zanimljivo, sva zna na tipkovnici.

– Mi se trudimo razviti njegovu inteligenciju već od drugog mjeseca života. Vjerujem da se tako razvio zato što smo našli način da ga zainteresiramo za učenje. Njegove su mogućnosti goleme, zaključio je Adamov otac Dean Kirby.

Mlađi brat krije još veći potencijal

Da su dječakove sposobnosti zaista velike dokazuje podatak da je sam naučio ići na kahlicu sa samo godinu dana i to nakon što je o tome pročitao knjigu. U dobi od nešto više od dvije godine zna sve planete solarnog sustava i kemijske elemente, a s lakoćom zbraja i oduzima.
Njegovi roditelji vjeruju da će njegov mlađi brat, dvomjesečni Ethan, razviti još veće mogućnosti.

– Vjerujem da će se razvijati još brže, jer smo mi sada iskusniji, a i imate će Adama da ga podučava, zaključio je ponosni otac.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap