Pretraga

Najpoznatiji hrvatski sindikalist ne povlači se u potpunosti: ‘Primat ću mirovinu i pola plaće’

A- A+

Vilim Ribić, vjerojatno najpoznatije sindikalno lice u Hrvatskoj s novom je godinom otišao u mirovinu. No, baš i ne u potpunosti. Potvrdio je da u Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja ostaje raditi na pola radnog vremena pa će primati mirovinu i pola plaće.

vilim ribić

Vilim Ribić|Screenshot: YouTube

S novom godinom u mirovinu je otišao najpoznatiji hrvatski sindikalist Vilim Ribić, utemeljitelj i dugogodišnji čelnik, a potom i glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Ne želi otkriti kolika će mu biti mirovina, dobivat će i pola plaće

Gostovao je sinoć u emisiji RTL Danas, ali nije želio otkriti kolika će mu biti mirovina. Otkrio je tek da će raditi na pola radnog vremena.

– Čujte, da, radim na pola radnog vremena. Ovaj tjedan ću dva dana biti u uredu. Primat ću mirovinu i pola plaće, rekao je Ribić za RTL Danas.

Još su ranije iz sindikata priopćili da će Ribić imati savjetodavnu ulogu i biti član Senata i u mirovini. Ribić poručuje da sindikat ostavlja u dobrim rukama. Podsjetimo, nasljeđuje ga Matija Kroflin kojeg je u tijeku posljednjih pregovora oko Temeljnog kolektivnog ugovora često istupao u javnosti. Još je ranije za predsjednika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja izabran Tvrtko Smital, za potpredsjednika Igor Čajkušić, dok je za predsjednika Velikog vijeća izabran Predrag Marković.

Izdvojeni članak
vilim ribić

Je li to moguće? Najpoznatiji hrvatski sindikalist otišao je u penziju, evo tko će ga zamijeniti

Ribić: ‘Takav je dogovor u sindikatima, više vam ni jedan neće dati plaću’

Ribić je, pak, za RTL Danas rekao da će predstojeći umirovljenički dio dana provesti čitajući, za što do sada nije imao vremena. Mirovine se, dodao je, ne boji, iako je prije nje imao visoku plaću.

– Pa ne bojim se. Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću, rekao je Ribić za RTL Danas.

Na tvrdnju da bi javnost zanimalo kolika mu je mirovina odgovorio je:

– Zato što je takav dogovor u sindikatima. Više vam nijedan sindikat neće dati plaću. Previše je zloupotreba oko toga. Razumijem interes javnosti, ali lagalo se oko toga, osuđivalo se ljude, zaključio je Ribić, prenosi RTL Danas.

Copy link
Powered by Social Snap