Pretraga

Najstariji na svijetu: Sa 96 godina diplomirao na Studiju za umjetnost i dizajn

A- A+

Za obrazovanje nikada nije prekasno. Bitna je samo volja, trud i upornost. Ni godine nikako ne bi trebale biti zapreka na putu do uspjeha. Kada kažemo godine, ne mislimo na kasne tridesete, četrdesete ili pak pedesete, već i kasne devedesete ne moraju biti razlog da ne diplomirate. Osim, ako vas u tom naumu ne preduhitri smrt, naravno.

Izvor: Srednja.hr, arhiva

Izdvojeni članak

Deset najstarijih sveučilišta na svijetu

Smrt definitivno nije bila brža u slučaju Shigemija Hirate koji je sa svojih 96 godina postao najstariji visoko obrazovani čovjek na svijetu i kao takav ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Japanac, rođen 1919. godine u Hirošimi nedavno je diplomirao keramiku i grnčarstvo na japanskom sveučilištu Kyoto University of Art and Design. Iako većinu svojih kolega na fakultetu nikad nije upoznao, Hirata priznaje da su ga zvali i čestitali mu, a to mu kaže, daje energiju. 

– Moj cilj je živjeti sto godina i sretan sam što u svojoj dobi mogu i dalje učiti, rekao je Hirata koji je dodaje, u toliko dobroj formi da dobije još jednu diplomu i obori nove rekorde, prenosi India Times. 

Copy link
Powered by Social Snap