Pretraga

Najstresniji poslovi na svijetu

A- A+

Na Sveučilištu Wisconsin tim stručnjaka je proveo najnovije istraživanje kojim su došli do saznanja koja su zanimanja najstresnija na svijetu. Rezultati su pokazali kako najstresniji posao obavljaju profesionalni vojnici, vatrogasci, piloti i novinari, a najmanje stresa iziskuju zanimanja kao što su sveučilišni profesori, krojači, frizeri i bibliotekari.

Stres je jedan od glavnih uzročnika svih bolesti, kako psihičkih tako i fizičkih. Stručnjaci sa Sveučilišta Wisconsin napravili su listu od 200 zanimanja koja su rangirali po količini stresa. Za vrijeme istraživanja u obzir su uzeli fizičku zahtjevnost posla, rizik, potencijalnu smrt, profitabilnost i putovanja, prenosi Daily Mail.

Izdvojeni članak

Što vam stres uzrokuje i kako ga izbjeći


www.steenaero.com

Odgovorni za sebe i druge

Kao što su mnogi i pretpostavili, profesionalni vojnici i generali obavljaju najstresniji posao na svijetu, budući da nisu odgovorni samo za sebe, nego za svoje kolege i podređene vojnike. Zatim slijede vatrogasci i piloti koji se svakodnevno izlažu opasnostima.

Među najstresnije poslove na svijetu spadaju još i oni koje obavljaju direktori tvrtki za odnose s javnošću, fotoreporteri, novinari, taksisti i policajci.

Profesor je kralju svom kraljevstvu

– Za najmanje stresne profesije karakteristične su pozitivne povratne informacije koje dobivaju od klijenata, i ti ljudi su i ujedno sretniji. Tako je sveučilišni profesor kralj svog kraljevstva s najviše ovlasti u učionici i pravom da studentima naređuje što sve trebaju napraviti, izjavio je stručnjak Tony Lee.

Osim profesora, zanimanja koja uzrokuju vrlo malu količinu stresa su i krojači, frizeri, zlatari, bibliotekari i nutricionisti.

Lista stresnih poslova prema Daily Mailu

Share via
Copy link
Powered by Social Snap