Pretraga

Najtraženiji i najbolje plaćeni sezonski poslovi

A- A+

Među studentima i srednjoškolcima postoje oni koji ne žele provesti ljeto izležavajući se te planiraju najtoplije godišnje doba iskoristiti da zarade koju kunu sa strane. Čim se bliži sezona, raste broj oglasa za razne poslove, ali i broj onih koji bi radili dva do tri mjeseca. Stoga, ako imate namjeru provesti radno ljeto, već je vrijeme da se angažirate oko pronalaska seznoskog posla, a u nastavku pogledajte koji su najtraženiji, ali i najbolje plaćeni.

www.escapenormal.com

Ljeto je godišnje doba kad studenti i školarci većinom razmišljaju o kupanju, sunčanju i izlascima. Međutim, postoje i oni koji na najtoplije godišnje doba gledaju kao na priliku da zarade poveći iznos novca. Već sada su internetske stranice kao i tiskani oglasi prepuni poslovnih ponuda za sezonske poslove, a mi vam donosimo one koje mogu obavljati svi studenti, a da pritom ostvare i dobru zaradu.

Izdvojeni članak

Video: Studentica iz Srbije originalnim videom osvojila poslodavca i posao

Konobari u restoranima i kafićima

Među najtraženijim zanimanjima za vrijeme ljetne sezona su svakako konobari ili konobarice u restoranima ili kafićima diljem hrvatske obale. Svrstavaju se i među napornije poslove, a jedni preduvjet je sporazumjevanje na engleskom jeziku te spretnost i brzina. Stoga, ako imate neke od spomenutih osobina, a želite u kratkom periodu zaraditi sebi džeparac i do 3 000 kuna mjesečno, konobarenje bi vas svakako moralo privući, a također dobijete i poveći iznos dnevnih napojnica.

Sobarice i čistačice apartmana

Bacite li pogled na oglase u kojima se nude sezonski poslovi, vidjet ćete veliki broj onih u kojima se traže spremačice ili čistačice u raznim hotelima ili drugim mjestima gdje se iznajmljuju apartmani ili sobe. Ne samo da su čistačice tražene za sobe i apartmane, nego i za kafiće, restorane, kazališta, kina i druge lokacije koje turisti posjećuju tijekom svog posjeta. Plaće sobarica se kreću i do 2 500 kuna, dok čistačice u prosjeku zarade mjesečno svega nekoliko stotina kuna manje.

Izdvojeni članak

Za poslove budućnosti nećete trebati fakultetsku diplomu

Prodavači u dućanima i na štandovima

Veliki broj ljudi traži se i u trgovinama, pekarama, slastičarnama ili, pak, štandovima i suvenirnicama. Budući da većina Hrvata iz kontinentalnog dijela odlazi na obalu, bilo zbog odmora ili posla, a pristiže i nekoliko stotina tisuća stranaca, velika je potražnja i za prodavačima.

Turističke agencije

Sezonski posao u turističkoj agenciji je san svakog studenta jer u tri mjeseca mogu zaraditi dovoljno novca da prežive više od pola godine. Međutim, da biste se uopće javili na ovakav oglas, morate se jako dobro služiti engleskim, a po mogućnosti i još kojim stranim jezikom. Plaće se popnu i do preko 10 tisuća kuna, a veliku ulogu igraju i napojnice koje svakako podebljaju mjesečni iznos koji dobijete.

Recepcionari

Još jedno zanimanje koje je također među najtraženijim u vrijeme ljetne sezone je posao recepcionara. Vjerojatno svi znate kako je teško pronaći mjesto u hotelima, ako se ne krene tražiti bar mjesec dana prije udarnog srpnja i kolovoza, stoga je jasno kako je već sad velika potražnja za mladim ljudima koji bi svoj posao odrađivali na recepciji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap