Pretraga

Najveće pogreške SMS flerta – ovo nikako nemojte raditi!

A- A+

Većina razgovora i kontakata koji ne podrazumijevaju fizičko druženje već odavno se svela na dopisivanje. Prvenstveno sms – om, a onda i servisima za pametne telefone, poput Vibera ili What’s appa, na kojima su poruke besplatne, samo morate biti spojeni na internet. Koliko je takav način komunikacije dobar i zdrav, tek ćemo vidjeti kroz neko vrijeme, no sve više ljudi komunicira na taj način. Bilo kako bilo, ukoliko koristite poruke za flert, budite pažljiviji u odabiru riječi koje ćete slati.

www.africanbusinessreview.co.za

Svatko od nas zacijelo zna barem jednu osobu sa lošim ‘telefonskim manirima’, nekog čije nas navike u sms – anju nerijetko iziritiraju. Izgleda kako i žene i muškarci općenito imaju mišljenje o tome što je u dopisivanju poželjno i prihvatljivo, a što nije. Istraživanje o tome provela je britanska tvrtka TalkTalk Mobile na 1000 ispitanika, a evo i rezultata do kojih je došla.

Izdvojeni članak

Video: Tinejdžer oborio svjetski rekord u najbržem pisanju SMS poruka

SMS prekidi i naporni ljudi

Što se tiče prekida veze putem sms poruke, mišljenje žena i muškaraca u tome se uvelike razlikuje. Naime, dok 62 posto žena smatra kako je jedini prihvatljiv način za prekid ‘licem u lice’, više od polovice anketiranih muškaraca smatra kako je sasvim normalno prekinuti vezu putem poruke.

Ako govorimo o stvarima koje su iritantne u dopisivanju, onda je pri vrhu stvari koje ne biste trebali raditi prekomjerno korištenje akronima tijekom dopisivanja, poput LOL, ATM, OMW i pregršta drugih koji su nam poznati. Poruke tipa ‘Nisam siguran/sigurna jesi li dobila/dobio moju zadnju poruku’ također su pri vrhu najiritantnijih jer vrlo je malo razloga da netko ne primi poslanu poruku, a puno više da vam ne želi odgovoriti. Slična situacija ovoj, no jednako ide na živce, kada u slučaju da odgovor ne stigne, osoba ponovno pošalje istu poruku. U obje situacije, ono što doista ide na živce je nestrpljivost i preočita, odnosno prevelika žudnja za odgovorom što ostavlja dojam preopsjednute osobe.

Izdvojeni članak

ZET prozreo građane koji su dijelili SMS karte

Poželjno je…

No, osim ovih stvari koje većinu ipak živciraju, istraživanje je otkrilo i neke stvari koje su poželjne, osobito u sms flertu ukoliko želimo nekog ostaviti zainteresiranim. Tako je brz i promptan odgovor na poruku jedna od bitnijih stvari, što podrazumijeva nekoliko sati od primitka poruke za većinu ispitanika. Među poželjnim sms-ovima su oni za ‘dobro jutro’ i ‘laku noć’, a što se tiče pijanih sms-ova, istraživanje poručuje ‘Jednostavno nemojte’.

Ukoliko ste svjesni svojih mana i pogrešaka koje radite tijekom pisane komunikacije s nekim, a poglavito radi li se o flertu , tada je ovo istraživanje dobra smjernica za sve one kojima nedostaje ‘sms kulture’. Čovjek uči dok je živ!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap