Pretraga

Nakon 16 godina čekanja počela dogradnja zadnje trosmjenske škole u Zagrebu

A- A+

Nakon više godina čekanja, napokon su započeli radovi za proširenje trosmjenske Osnovne škole Ante Kovačića u Zagrebu. Temeljac je postavio gradonačelnik Tomislav Tomašević i time će škola koju pohađa više od tisuću učenika postati dvosmjenska te dobiti adekvatnu sportsku dvoranu.

OŠ Ante Kovačića Špansko| screenshot: Google Maps

Postavljanjem temeljca gradonačelnik Tomislav Tomašević označio je početak radova dogradnje Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom. Na ovo je škola s više od tisuću učenika čekala godinama, pogotovo jer je ona posljednja škola s trosmjenskom nastavom u Zagrebu.

– Konačno će se s dogradnjom novih učionica i dvoranom taj problem počet rješavati. Radovi bi trebali biti gotovi kroz 12 mjeseci, nakon čega ovo postaje dvosmjenska škola. Ova škola imat će i novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet i rukomet, različite sadržaje, nova parkirna mjesta, u svakom smislu će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada jer su škole centri društvene zajednice i da se različiti sadržaji događaju, rekao je Tomašević na pressici za novinare ispred škole.

Izdvojeni članak

Zagrebačka škola ima preko tisuću đaka i radi u tri smjene, a od ožujka čeka izvođača za proširenje

Dodao je i kako je krajnji cilj realizirati projekt cjelodnevne nastave u budućnosti kao i izgradnja novih škola.

– Odgojno-obrazovni aspekt infrastrukture nam je iznimno važan. Jučer smo otvorili samo za predmetnu nastavu OŠ ‘Miroslav Krleža’ na Kaptolu, to je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa. Učenici razredne nastave će doći za tjedan dana. U tijeku su aktivnosti za još 15-ak osnovnoškolskih objekata. Ukupno se do 2025 planira izgraditi 14 novih i jedna zamjenska osnovna škola, a još 14 škola rekonstruirati ili nadograditi. Što se srednjih škola tiče, u tijeku su aktivnosti za izgradnju, dogradnju ili rekonstrukciju za četiri srednje škole, objasnio je Luka Korlaet.

Podsjetimo, ova škola na dogradnju i proširenje čeka još od 2006. godine, no do sada su se radovi uvijek odgađali. Prostora nema pa neki učenici sat razrednika imaju u predvorju škole, a drugi radi dopunske ili dodatne nastave nerijetko u školu dolaze u sedam ujutro ili ostaju do osam navečer.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap