Pretraga

Nakon izbornog poraza, brže bolje na novi posao: Bandićeva zamjenica predavat će na faksu

A- A+

Tkogod pobijedio u drugom krugu izbora, Jelena Pavičić Vukičević neće biti gradonačelnica. Nasreću, dosadašnja privremena gradonačelnica posjeduje doktorat pa može predavati na fakultetu. Već u srijedu ima zakazano nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Kineziološkom fakultetu, što će joj omogućiti i da bude nositeljica kolegija.

Jelena Pavičić Vukičević | foto: Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, koja je nakon njegove smrti ostala privremeno obnašati dužnost gradonačelnice Zagreba, doktorirala je 2018. pedagogiju, a u srijedu će održati nastupno predavanje za docenta na Kineziološkom fakultetu.

– Dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, pristupnica u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija, za predmete Pedagogija i Didaktika na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će nastupno predavanje s temom Sustav vrijednosti učitelja i vrijednosno neutralna škola u srijedu 2. lipnja 2021. g. s početkom u 16:00 sati, objavio je Kineziološki fakultet.

Nakon što postane docentica, doktorica Pavičić Vukičević moći će biti i samostalna nositeljica kolegija.

Karijerni put s političkom pozadinom

Spomenimo i kako je mentor doktorske disertacije tadašnjoj zamjenici gradonačelnika bio je profesor Vlatko Previšić, mnogima poznat kao dekan Filozofskog fakulteta, koji je kasnije, na prijedlog rektora Damira Borasa, postao i profesor emeritus zagrebačkog sveučilišta.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Previšić bježao od novinara, a Boras priopćenjem objavio v.d. dekana i prodekane

U svom životopisu, na kraju doktorata, Pavičić Vukičević opisala je i svoj karijerni put, duboko povezan s političkom pozadinom.

– Profesionalno radno iskustvo isprva stječe na funkciji tajnice Gradske organizacije SDP-a Zagreba (2000. – 2003.), a u studenom 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Saboru RH (2004. – 2007.) te je bila članica saborskog Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu. Od 2008. do 2009. obnaša dužnost pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u Gradu Zagrebu, od 2009. do 2013. dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba, od 2013. do 2017. dužnost potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, a od lipnja 2017. ponovno je izabrana na dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba, piše u njezinu životopisu.

Nastupno predavanje dosadašnje privremene gradonačelnice možete pratiti putem platforme Zoom Meetings u srijedu u 16 sati na ovoj poveznici.

Njezinom prethodniku počasni doktorat, njoj titula docentice

Podsjetimo i kako je Sveučilište u Zagrebu pokrenulo postupak dodjele počasnog doktorata njezinu prethodniku i suradniku Milanu Bandiću, no imenovano povjerenstvo nikada nije donijelo zaključak o tome zaslužuje li Bandić takvo priznanje ili ne.

Izdvojeni članak
Gradonačelnik Milan Bandić i rektor Damir Boras

Rektor Boras na komemoraciji za Bandića: ‘Bio je velik prijatelj, izlazio nam je u susret kad je mogao’

Kineziološki fakultet smo pitali radi li se samo o naslovnom zvanju (bez radnog mjesta) ili će doktorica Pavičić Vukičević uz titulu docentice dobiti i posao.

Dopuna teksta – petak, 28. svibnja u 2021.

Sa Kineziološkog fakulteta kažu kako se radi o izboru u naslovno zvanje.

– Vezano za Vaš upit glede nastupnog predavanja koje će se održati u srijedu 02. lipnja 2021. godine, radi se o izboru u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogije, a sve sukladno članku 92. stavak 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, stoji u odgovoru.

Nakon izbornog poraza, brže bolje na novi posao: Bandićeva zamjenica predavat će na faksu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap