Pretraga

Nakon našeg članka nestao Tajni pisac koji umjesto učenika i studenata piše radove

A- A+

Tvrtka Qwerty d.o.o, vjerojatno je prva tvrtka u Hrvatskoj registrirana za pisanje akademskih radova. Djelovala putem Facebook profila Tajni pisac i ima detaljno razrađene uvjete poslovanja, a zapošljavaju upravo studente i registrirani su u Student servisu. Nakon objave našeg teksta Facebook stranica Tajni pisac nestaje, ali nailazimo na drugu Facebook i web stranicu Seminarski radovi, u vlasništvu spomenute tvrtke.

Foto: pixabay

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj imamo registriranu tvrtku koja se bavi prodajom maturalnih i diplomskih radova

Pred otprilike tjedan dana pisali smo vam o tvrtki Qwerty d.o.o,vjerojatno jedinoj u Hrvatskoj koja se bavi pisanjem završnih, maturalnih, seminarskih, diplomskih i sličnih radova. Tvrtka je na društvenim mrežama djelovala putem stranice Tajni pisac, a imala je uređen čitav pravilnih općih uvjeta poslovanja.

Cijena ovisi o opsegu i zahtjevnosti rada, te roku izrade, a rad može naručiti svaka punoljetna poslovno sposobna fizička ili pravna osoba. 

Sva autorska prava, definirano je istim pravilnikom, s društva se prenose na klijenta, a nakon što društvo primi narudžbu, obvezuje ispuniti svoje ugovorene obveze te više nije dužno klijentu vratiti naknadu.
Tvrtka se ogradila od mogućeg plagiranja tuđih autorskih djela, ali i akademskog neuspjeha osobe koja je naručila rad. Svojim klijentima, napominju, nude potpunu anonimnost. 

Kao zanimljivost smo u svom prošlotjednom tekstu izdvojili da tvrtka Qwerty d.o.o. iz Kostrene za pisanje radova zapošljava upravo studente, te je u zagrebačkom Student servisu registrirana pod šifrom 650196. Nedavno su tako potraživali čak 10 studenata.

Izdvojeni članak

Uhvatili smo profesoricu kako traži osobu koja bi napisala maturalni rad umjesto učenika

Na svoja pitanja kolika je prosječna cijena rada, iz kojih područja najčešće pišu akademske radove, te na koji je način uređeno plaćanje PDV-a, odgovor nikada nismo dobili, ali je netko iz tvrtke očito vidio naš tekst, pa je Facebook stranica Tajni pisac vrlo brzo nestala s lica zemlje. 

Još brže, mi nailazimo na novu Facebook stranicu putem koje tvrtka operira i traži klijente, a naziva se Seminarski radovi. Osim FB stranice, postoji i web stranica www.seminarskiradovi.hr, a obje su, navedeno je u opisu profila u vlasništvu tvrtke iz Kostrene – Qwerty d.o.o. 

Pravilnik koji uređuje uvjete poslovanja isti je kao i onaj Tajnog pisca, a zabrinjava činjenica da stranicu na Facebooku prati gotovo 3 tisuće osoba. 

– Naša glavna prednost su znanje i iskustvo, a naš glavni cilj je vaš uspjeh, slogan je pod kojim ova tvrtka djeluje.

Screenshot: Facebook (za uvećanje: desni klik-> otvori sliku u novoj kartici)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap