Pretraga

Nakon prijetnje smrću napisao knjigu o zlostavljanju u školi

A- A+

missoulian.com

Dvanaestogodišnji dječak, iz američke savezne države Arizone, se odlučio na jedinstven način obračunati sa zlostavljačima u svojoj školi.

Mladi Levi Fallavollita je iz dana u dan trpio uvrede na svoj račun i to od nekoga kojeg je smatrao svojim prijateljem. Razlog svađe je bila glupa razmirica oko dječaka iz susjedstva. Prijatelj nije štedio riječi, no sve se moglo istrpiti, dok nije došla prijetnja smrću. 

Od uvreda do prijetnje smrću

Američke srednje škole su itekako oprezne sa ovakvim slučajevima. Lista ubojstava u američkim srednjim školama je predugačka da bi se preko takvih stvari prelazilo olako. Profesorica, kojoj je Levi rekao za prijetnju je odmah obavijestila nadležna tijela.

Slučaj bi netko mogao nazvati puhanjem na hladno, pošto nije bilo podloge za prijetnju. Ipak prijetnja je je potaknula zlostavljanog dječaka na akciju.

Zajedno s prijateljem Gabeom Villaom je odlučio napraviti knjigu punu savjeta, za sve one koji bi se mogli naći u sličnoj situaciji kao on. Njihovo djelo je puno različitih priča i ilustracija, koje govore o različitim problemima vezanim uz zlostavljanje.

– Ako vas netko gnjavi ne bi se trebali bojati to ispričati profesorici, rekao je mladi Levi, naglašavajući jedan od najvažnijih savjeta.

Prihode od prodaje knjige idu za stvaranje web stranice

Knjiga se prodaje po cijeni od 15 dolara, te sva zarada ide za stvaranje web stranice koja će se baviti problemom zlostavljanja u školama. Cilj je stvoriti mjesto na internetu gdje će se mladi ljudi i roditelji moći bolje upoznati s tim problemom, te naći savjet.

Djelatnici Levijeve i Gabeove srednje škole su izuzetno ponosni na njih.

– Izuzetno je teško prepoznati slučajeve zlostavljanja ukoliko se učenici boje dolaziti do profesora po savjet. Zato smatramo da je izuzetno važno ovo što naši učenici rade, izjavila je Natalie Luna Rose, glasnogovornica škole.

Copy link
Powered by Social Snap