Pretraga

Nakon studenata i oni došli na red: Svi punoljetni učenici susjedne države dobit će preko 350 kuna

A- A+

Svi slovenski studenti dobit će 150 eura državne pomoći u aktualnoj ekonomskoj krizi. Tamošnje Ministarstvo rada, obitelji, socijalnih pitanja i jednakih mogućnosti objavilo je kako će na račune roditelja stići i 50 eura pomoći po djetetu. No, ministar Janez Cigler Kralj najavio je kako će 50 eura dobiti i svi punoljetni učenici.

Slovenija | foto: Francisco Ghisletti/Unsplash

– Naša osma mjera predviđa da do 31. 3. isplatimo jedinstveni dodatak solidarnosti u iznosu od 50 eura za punoljetne učenike sa stalnim ili privremenim prebivalištem u Sloveniji, objavio je Janez Cigler Kralj.

Slovenski ministar rada, obitelji, socijalnih pitanja i jednakih mogućnosti pojasnio je kako će naknadu od 50 eura (što je oko 375 kuna) dobiti svi punoljetni učenici koji su u školskoj godini 2020./2021. upisani u redovite programe javnog obrazovanja u Sloveniji.

Iako još nije precizirano što će točno morati napraviti da dobiju novac, vjerojatno će, kao i studenti, samo morati popuniti online obrazac. Podsjetimo, slovenska Vlada studentima daje po 150 eura pomoći u ekonomskoj krizi uzrokovanoj epidemiološkim mjerama. Zanimljivo, i dok njihovi hrvatski kolege nisu dobili ni kune, Studentska organizacija Slovenije, pandan našem Studentskom zboru, upozorava kako ‘ne traže milostinju od 150 eura’.

Izdvojeni članak
student

Vlada misli na njih: Susjedna država studentima opet daje preko tisuću kuna pomoći

– Svim nadležnim ministarstvima poslali smo 17 prijedloga za reguliranje položaja studenata i mladih. Nismo dobili odgovor, ali smo iz medija saznali da je vlada studentima ponovno dodijelila samo 150 eura, istaknuli su iz SOC-a, prenosi Žurnal24.

Slovenska vlada pomoć će dati i svim roditeljima. Za svako maloljetno dijete dobit će 50 eura (ali taj novac sjeda na račune roditelja, a ne učenika).

 

Nakon studenata i oni došli na red: Svi punoljetni učenici susjedne države dobit će preko 350 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap